Як у Шумську вчать займатись бізнесом

Поділитися

Шумський районний центр зайнятості провів День відкритих дверей з питань сприяння організації та здійснення підприємницької діяльності за участю соціальних партнерів.

«Щоб підтримати підприємницьку ініціативу безробітних, – сказала заступник директора РЦЗ Олена Федусь, – ми надаємо їм можливість отримати одноразову виплату допомоги по безробіттю для відкриття власної справи. А ще забезпечуємо широку інформаційну підтримку: проводимо спеціалізовані семінари, тренінги, спрямовуємо бажаючих на курси цільового призначення «Менеджмент малого підприємництва, де громадяни засвоюють основні принципи побудови кар’єри, оцінюють свою майбутню конкурентоспроможність як підприємця, засвоюють основи юридичних та правових знань, трудового та податкового законодавства, основи маркетингу та менеджменту».

Начальник відділу активної підтримки безробітних райцентру зайнятості Лідія Міщенко ознайомила присутніх з порядком одноразового отримання виплати допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю. Вона ж зазначила, що для того, аби стати успішним підприємцем треба визначити ділову стратегію бізнесу: пріоритетні, довготермінові цілі та завдання, напрями діяльності, обґрунтування необхідних ресурсів.

Головний спеціаліст відділу економіки райдержадміністрації Іван Никитюк проаналізував стан та можливості розвитку підприємницької діяльності в регіоні, зупинився на різних системах оподаткування фізичних осіб-підприємців та на видах підприємницької діяльності. Він розповів учасникам заходу й про різновиди податкової  звітності та терміни її подання.

Галина Середюк, заступник начальника управління-начальник відділу пенсійного забезпечення Пенсійного фонду в місті Шумськ, роз’яснила порядок нарахування збору та обліку єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування: «Такий внесок – це консолідований страховий внесок, збір якого здійснюється до системи загальнообов’язкового державного соціального страхування в обов’язковому порядку та на регулярній основі з метою забезпечення захисту страхувальників».

Під час Дня відкритих дверей консультаційні послуги отримала й учнівська молодь. Школярі дізналися про професії, що користуються попитом на місцевому ринку праці та дають можливість створити робочі місця не тільки для себе, а й для інших.

Були проведені тренінг-семінари «Жіноче лідерство та гендерна рівність», «Секрети успіху ділової жінки», які допомогли безробітним жінкам підвищити самооцінку та надали впевненості у своїх можливостях. Кожен учасник тренінгів отримав індивідуальні рекомендації з формування образу успішної людини.

 

Головний санітарний лікар Тернопілля “розколовся”

Розраховуйтеся вчасно, щоб не платити більше