Якщо чиновник «завалив» роботу, то його призначають на іншу відповідальну посаду

Поділитися

Дивну практику впроваджує Янукович при керівництві державою. Коло найвищих чиновників залишається те саме, проте їхні посади змінюються.

Започаткована така традиція ще під час реформування виконавчої гілки влади у грудні минулого року. Тоді частину міністерств об’єднано, а міністри, відповідно, вимушено розширили свою компетенцію. Та єдиним спільним знаменником таких перепризначень є те, що, очолюючи попередні установи, чиновники так і не змогли похвалитись хоч якимись конкретними досягненнями.

Не є винятком й понеділкові ротації. Анатолій Могильов, який до цього очолював Міністерство внутрішніх справ, пішов працювати на іншу посаду. Він очолив Раду міністрів Автономної республіки Крим. Та річ у тому, що президент направляє на відповідальну посаду особу, яка фактично не впоралась зі своїми обов’язками в міністерстві. Єдине, чим прославився Могильов – це придушенням демократичних процесів у державі. В час, коли в країні збільшується кількість резонансних злочинів, очільник МВС виставив майже всі українські спецпідрозділи на противагу українцям, які прагнуть захистити свої права.

Подібна ситуація і з новим керівником МВС, який ще на початку цього тижня очолював Державну податкову службу України. Про неможливість Захарченком належним чином виконувати свої обов’язки говорять численні протести підприємців.

Варто звернути увагу й на чиновника, який певною мірою причетний до Тернопілля. Михайло Цимбалюк, який працював головою Тернопільської обласної державної адміністрації, так до керувався, що серйозно знизив соціально-економічні показники в нашій області. Янукович його звільнив, але відразу ж призначив на таку ж саму посаду в сусідній Львівщині. Та й там Цимбалюк покерував недовго. Не минуло й року, як саме його діяльність стала предметом розгляду на розширеному засіданні Кабміну за участю Януковича. Результат – звільнення Цимбалюка через його неефективну роботу. Тим не менше, як стверджують засоби масової інформації, Михайло Цимбалюк вже готується обійняти іншу високу посаду в чиновницькому апараті держави.

То ж доки ті, хто не здатні належним чином виконувати свої обов’язки, будуть перепризначатись із однієї відповідальної посади на іншу?

“Тваринка” Астаф’євої просить м‘яса і сексу

Лановеччина, Теребовлянщина і Бережанщина будуть без світла