Муніципальна поліція в Тернополі працює на всі п’ятірки! Магія чисел?

Поділитися

Структуру управління складають відділ контролю за правопорушеннями і сектор взаємодії, в яких загалом працює 13 людей. Інспектори відділу контролю за правопорушеннями забезпечені форменним одягом. Муніципальна поліція в Тернополі склала 555 протоколів.

Управління в межах своїх повноважень взаємодіє з різними органами у різних напрямках: охорона громадського порядку в місті (спільно з міліцією і громадським формуванням «Охорона порядку»); виявлення порушень порядку провадження господарської діяльності (спільно з податковою службою, управлінням торгівлі, побуту та захисту прав споживачів); виявлення порушень правил розміщення зовнішньої реклами (з управлінням стратегічного розвитку міста).

Спільно зі спеціалізованими підприємствами міської ради вживаються заходи по виконанню рішень виконкому про демонтаж самовільно встановлених об’єктів.

Проводиться робота по виявленню фактів самовільних будівництв, які документуються, акти направляються в державну інспекцію архітектурно-будівельного контролю в Тернопільській області для реагування.

За час діяльності управління муніципальної поліції Тернопільської міської ради з 24.02.2011р. працівниками розглянуло 133 скарги, заяв і звернень громадян, в тому числі 33, прийнятих по службовому телефону.

Згідно рішень Тернопільської міської ради ліквідовано три несанкціонованих стихійних ринки.

Через Інтернет встановлено групу неповнолітніх осіб, які пошкодили написами «графіті» фасади будинків. Матеріали передані в засоби масової інформації і міліцію.

На виконання рішення Тернопільської міської ради про впорядкування торгівлі алкогольними напоями з 22.00 до 08.00 проведено 17 рейдів з виявлення фактів торгівлі алкоголем в заборонений час.

Проведено 12 рейдів по виявленню закладів торгівлі, які торгують у нічний час без дозволу міської ради.

На виконання доручення міського голови проведено моніторинг роботи автобусів соціальних маршрутів на предмет виявлення порушень при перевезенні населення пільгових категорій і пенсіонерів, а також дотримання умов договору між Тернопільською міською радою та перевізниками. Складено 25 актів на виявлені порушення, які направлені для реагування в управління транспорту, комунікацій та зв’язку.

Станом на 01.11.2011р. співробітниками управління муніципальної поліції під час виконання вищезазначених заходів складено 555 адміністративних протоколи, з них 488 подано на засідання адміністративної комісії, зокрема:

– 370 протоколів за порушення Правил благоустрою м. Тернополя (ст.152 КУпАП);

– 76 протоколів за порушення правил торгівлі і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування, які займаються підприємницькою діяльністю (ст.155 КУпАП);

– 15 протоколів за порушення правил користування жилими будинками і жилими приміщеннями (ст.150 КУпАП);

– 6 протоколів за самоправне зайняття жилого приміщення (ст.151 КУпАП);

– 1 протокол за порушення правил тримання собак (ст.154 КУпАП);

– 1 протокол за обман покупця (ст.155-2 КУпАП).

– 19 протоколів за ст.156 ч.2. (порушення правил торгівлі алкогольними напоями).

За порушення порядку провадження господарської діяльності складено 33 акти, які направлено для реагування в Тернопільський міський відділ міліції УМВС України в Тернопільській області.

За порушення Правил розміщення зовнішньої реклами працівниками управління винесено 16 попереджень про усунення недоліків, які направлені для реагування в управління стратегічного розвитку міста.

За адміністративними матеріалами управління муніципальної поліції адмінкомісією на правопорушників накладено стягнень у вигляді штрафів на суму 240 384 грн.

В поточному році станом на 14.11.2011р. по постановах адмінкомісії, винесених на підставі протоколів, що оформлялися інспекторським складом управління муніципальної поліції добровільно сплачено штрафів на суму 72 128 грн., по інших штрафах, накладених адміністративною комісією в добровільному порядку сплачено 20 786 грн.

Алкоголь у темну пору доби повернуть! За умови…

«Кажуть, що мати друге «я» – це ознака шизофренії. У нас одне «я» на двох» і воно пише бешкетницькі вірші», – брати Капранови про поетичне.