На тернопільському телеканалі ІНТБ заборонили транслювати випуск секс-програми

Поділитися

На тернопільському телеканалі ІНТБ заборонили транслювати випуск програми «Телятина», яку продюсує «Телекритика», зі Світланою Усенко та Віталієм Панасюком – авторами програми «Секс-місія» на «1+1». Про це автора «Телятини» Сергія Неретіна повідомили на каналі.

 Як пояснили джерела на каналі, таке рішення було прийняте для перестраховки, щоб не дратувати Національну раду з питань телебачення і радіомовлення, яка перевіряла «1+1» через трансляцію «Секс-місії». Вихід «Телятини» зі Світланою Усенко та Віталієм Панасюком планувався на четвер, о 21:30 (прайм-тайм).

Нагадаємо, Світлана Усенко та її чоловік – оператор Віталій Панасюк були автором програми «Секс-місія», що йшла на «1+1». Загалом вийшло п’ять випусків. Продовжувати проект канал поки не планує.

«На жаль, провінційні телеканали куди менше можуть собі дозволити ходити по лезу бритви, як це роблять їхні старші брати – столичні “ченели“. І це, власне, логічно – столиця є столиця. Тут більше інформації, більше людей і більше провокацій, – прокоментував «Телекритиці» заборону «Телятини» Сергій Неретін. – Програма “Секс-місія“, яка донедавна виходила на 1+1 сама по собі є провокацією. Можна безкінечно виправдовувати її існування потрібністю, невіглаством українців у питаннях сексу і т.ін. – і це теж буде правдою… Але паралельний намір збудити увагу глядача – теж ніхто не відміняв».

На запитання, наскільки «аморальним», на думку пана Неретіна, є випуск «Телятини» зі Світланою Усенко, він відповів, що «однозначно треба було проілюструвати картинкою предмет нашої розмови, аби широкій аудиторії (а ми намагаємося працювати саме для неї) було ясно, про що йде мова».

«Крім того, ми керувалися тим фактом, що вихід “Секс-місії” аж ніяк не позначився на якихось серйозних приписах з боку цензурних органів, що також, будемо відвертими, є наявними у нашій державі. Очевидно, для інтернету, в якому можна побачити і не такі речі – це все квіточки, а от для регіонального телеканалу – це вже ягідки», – додав він.

Впроваджувати самоцензуру автори «Телятини» не планують. «На щастя, наші основні канали – “Телекритика” та “Точка” – дають нам повну свободу у плані творчості, а тому, скоріше за все, зараження крові внутрішніми обмеженнями нам не світять. Хоча, зарікатися ні від чого не можна», – зауважив пан Неретін.

«Телекритика»

Рік роботи міського голови Тернополя – цифри та факти

Для добрих справ потрібна кмітливість й наполегливість