Нову хвилю закриття лікарень та скорочення медпрацівників «Свобода» в Тернополі проведе після виборів

Поділитися

Під хитромудрою назвою «Проект Стратегії реформ в галузі охорони здоров’я м. Тернополя» та «Про діяльність галузі охорони здоров’я міста» сесія Тернопільської міської ради, 15 листопада прийняла рішення відновити хвилі оптимізації ліжко-місць в лікарнях, а відповідно і скорочення працівників медзакладів. Однак, враховуючи вибори до Верховної Ради в жовтні 2012 року, далекоглядні свободівці, рятуючи рейтинг своїх кандидатів, скорочення вирішили розпочати з 1 листопада 2012 року. Варто нагадати, що лише Юлія Тимошенко та її політична команда навіть в час економічної кризи жодного разу не піднімала питання щодо закриття (оптимізації та реорганізації) медичних закладів чи скорочення їх працівників, навпаки, медпрацівники своєчасно отримували заробітні плати. Будучи Главою Уряду Тимошенко пропонувала та втілювала в життя інновації в медицині на користь цієї галузі, медпрацівників та громадян України. Саме в той час районні лікарні почали отримувати новітнє медичне обладнання, сільські амбулаторії – новенькі автомобілі опель для того, щоб медпрацівники змогли своєчасно доїжджати до селищ та сіл для надання медичної допомоги жителям. Реконструкція старих та спорудження нових ФАПів та амбулаторій з забезпеченням медпрацівників житлом – те, що завадив втілити в життя Юлії Тимошенко екс-Президент Ющенко, повідомляє сайт місцевої Батьківщини

Як бачимо поняття реформ в медицині партії «Батьківщина» на чолі з Юлією Тимошенко та у чинної влади з псевдо-націоналістами сильно відрізняється.

Не секрет, що ідея реорганізації та оптимізації медзакладів під багатообіцяючою назвою – медична реформа вперше вийшла з вуст найвищого регіоналівського керівництва держави, а саме: Януковича, Азарова, Тігіпка. Їх вказівку завзято взялися виконувати представники провладної Партії регіонів на теренах нашої області, а, згодом, і в обласному центрі, до втілення нищівної реформи активно підключилася місцева ВО «Свобода».

Ані жителі мікрорайону Дружба, ані працівники Тернопільської міської лікарні №3 ще не забули так званої медичної ініціативи міського голови С.Надала, який намагався продати приміщення даного медичного закладу. Ідея мера полягала у тому, щоб найкращу в Тернополі: по місці розташування, зовнішньому та внутрішньому стану комунальну лікарню №3 переформатувати у лікувально-оздоровчий комплекс (як говорили тернополяни – тернопільську «Феофанію»).

Спільними зусиллями жителів мікрорайону Дружба та працівників згаданого медзакладу, а також народного депутата, голови ТОО ВО «Батьківщина» Василя Деревляного лікарню вдалося відвоювати. Реагуючи на звернення тернополян, Василь Деревлдяний засипав вищі державні установи та правоохоронні структури депутатськими звернення, а також підняв цю проблему на всеукраїнському рівні, під час виступу з парламентської трибуни на сесії Верховної Ради. Подібним чином проходила боротьба і за багато інших лікарень та амбулаторій в районах Тернопільщини.

Піднявши хвилю обурення, питання так званого реформування медицини на Тернопільщині залиши у спокої, але не на довго.

Під питанням № 15,16 депутати Тернопільської міськради 47 з 54 присутніх, прийняли рішення в 2012р. продовжити розпочате. Ідея скорочення людей з лікарень сесійним рішенням затверджена.

Український дім „Перемога” запрошує на фестиваль британського кіно, цирк і конкурс пісень

З гітарою навколо світу