Школярі Тернопільщини дізнаються більше про страшні події 1932-1933 років

Поділитися

Напередодні Дня пам’яті жертв голодоморів, у п’ятницю, 25 листопада, у всіх школах Тернопільської області пройдуть тематичні уроки, присвячені цій скорботній даті. Про це під час брифінгу оголосив заступник голови ОДА Петро Гоч.

«Ми звернулися до освітніх установ з пропозицію, щоб 25 листопада, останній урок в школах був присвячений темі вшанування жертв голодоморів», – повідомив Петро Гоч. Таку ініціативу, на думку пана Петра, не можуть не підтримати, адже про події 1932-1933 років знає сьогодні кожен школяр. Це не лише знак солідарності, але й прояв шани та туги за мільйонами людей, які загибли у страшні голодні роки .

Що ж думають тернополяни про пам’ятну дату?

 – Олена Вовк (24 роки): Скільки фільмів, кних, пісень написано! Скільки життів забрали 1932-1933 роки…страшні цифри кількості померлих. Українці просто не мають права забувати про цей день.

Владислав Міщун (39 років): Безневинні жертви жорстокості та байдужості тоталітарної держави. Багато-хто мало усвідомлює масштаби масового знищення населення, але факт залишається фактом – саме слово “голодомор” навіює страх, жах та розуміння втрати…втрати значної частини українського населення, яке помирало в розпачі та без надії на порятунок.

Лілія Куленич

На Тернопіллі лише за вчорашній день повісилося двоє людей

Книгарня «Є та видавництво «Свічадо» запрошують Вас на презентацію першої збірки художніх творів для дітей про Голодомор – “Зернятко надії”