Тепер, щоб отримувати соціальну допомогу від держави, матері-одиначки мають бути бідними

Поділитися

У грудні Кабінет міністрів планує запровадити так звані “непрямі методи оцінки” доходів громадян.

“З 1 грудня на всю країну буде поширений експеримент по непрямій оцінці доходів громадян, які претендують на соціальну допомогу”, – заявив міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Зокрема, перевірятимуть матерів-одиначок, які претендують на соціальну допомогу. Інспектори управлінь праці і соціального захисту будуть опитувати сусідів про доходи матерів-одиначок, інформує Експрес.

Соціальну допомогу не призначатимуть тим жінкам, які мають кондиціонер, сучасний велосипед, скутер, посудомийну машину, хто робить ремонт з використанням дорогих будматеріалів. Також інспектори будуть цікавитись наявністю співмешканців і квартирантів, породистих тварин та отриманням грошових переказів з-за кордону.

Цей метод вже застосовується з квітня в трьох областях – Волинській, Кіровоградській та Чернігівській.

За результатами таких оцінок, лише кожна четверта мати-одиначка дійсно потребує допомоги, а реальні доходи трьох інших цілком дозволяють їм обходитися без допомоги держави, повідомив експерт Центру Разумкова Павло Розенко.

Нагадаємо, що наразі українські сім’ї отримують найменшу в СНД допомогу на дитину. Місячну фінансову допомогу держави середньостатистична сім’я витрачає швидше, ніж за тиждень.

Тернополяни від таких новин явно не в захваті:

– Ірина Корчук (20 років): Можна тільки поспівчувати цим матерям, скількиж там тієї допомоги від держави вони отримують? Наші нардепи жалюгідні, якщо таке підтримують, бо,виходить, що коли маєш дитину і сама її виховуєш,то пару євро з-за кордону від батьків є вже прежметом розкоші.

– Соломія Верета (62роки): Школа мені тих діточок, про добробут і благополуччя їхнього життя держава й так ніколи не дбала,то тепер у Верховній Раді хочуть й на виплаті соціальної допомоги зекономити…До чого наша країна котиться? Немає розумного над ними всіма, аби наставити на правильну дорогу…

Іван Комаров (41 рік): Це вже якесь зловживання владою і беззаконня! Це обурливо! Не може ж людина жити лише на тих нещасних пару гривень, що дає їй Україна! На ніщо ж не вистачатиме – життя зараз не те…

То що, обдерті стіни, господарське мило і дитина в зашитих шкарпетках? Такі картини хочуть бачити працівники соціальних служб, коли приходитимуть у квартири на “перевірку”? Хіба про таку Україну ми мріяли? 

Кому на цей раз “підмастить” Комітет виборців України в Тернополі?

За крок до смерті “власним ходом”