Тернопіль знову ярмаркуватиме. Влада обіцяє сюрприз

Поділитися

 Багата на ярмарки цьогорічна осінь – від початку вересня і по сьогодні їх вже пройшло чотири. До цього аналогічні  торги проходили від початку року лише перед великими святами – до Великодня, Зелених свят, Дня конституції та Дня Незалежності. Та це ще не все, запевняють в облдержадміністрації. Так, начальник обласного управління сільського господарства Андрій Хома повідомив, що вже цієї суботи, 3 грудня, ярмарки пройдуть за звичними для тернополян місцерозташуванням, а це:

– перехрестя вул. Дружби – Миру;

– вул. Л.Українки (біля будинку № 39);

– майдан Мистецтв;

– майданчик біля ринку «Галицький».

Вже з дев’ятої години ранку люди матимуть змогу не лише купувати с/г продукцію за зниженими цінами, але й зігрітися під час покупок. Як? Тернопільська влада домовилася з продавцями з районів, аби ті прихопили із собою «гостинців», тож господарники привезуть гарячі вареники, борщ, котлети, каші та чай, які обов’язково піднімуть настрій тернополянам.

Андрій Хома також зауважив, що траплялися випадки, коли окремі люди нарікали на високі ціни під час ярмарок, але, загалом, народ задоволений такою ініціативою влади і з пустими руками не покидає територію тимчасової експрес-торгівлі. Він також запевнив, що продукцію продаватимуть на 15-20% дешевше, ніж на ринках. Для контролю над цим процесом, перед торговицею проведуть моніторинг цін на ринках і сформують сільгоспвиробникам ті межі цін, за якими їм торгувати.

Та й суботня ярмарка може стати ще не останньою в 2011 році, начальник обласного управління сільського господарства допускає, що перед Днем Святого Миколая може відбутися знову, але все залежатиме від погодніх умов, адже в лютий холод навряд буде у кого бажання торгувати, чи «шукати щастя» на ринку…в зимовий час люди більше полюбляють грітися у супермаркетах.

Лілія Куленич

Запалена в ліжку сигарета призвела до тяжких опіків

В Теребовлі Хоптян організовує “запроданців” на підготовку округу для своєї дружини. На заваді став голова райради