В Теребовлі Хоптян організовує “запроданців” на підготовку округу для своєї дружини. На заваді став голова райради

Поділитися

Мета виправдовує методи. Це загальновідоме гасло стало орієнтиром в роботі регіоналівської влади в Теребовлянському районі.

Мета очевидна. Голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян готує мажоритарний виборчий округ для своєї дружини Надії Хоптян для майбутніх парламентських виборів. До сьогодні ще не відомі остаточні межі виборчих округів, проте, аналізуючи хід дій влади, ймовірно до «прохідного» для регіоналки округу війдуть Гусятинський, Підволочиський та Теребовлянський райони.

На Гусятинщині та Підволочищині робота давно активно ведеться. Обрано вигідне керівництво районних рад, призначено вигідних голів райдержадміністрацій, замінено чимало чиновників, в тому числі і керівників контролюючих органів. Серйозне підсилення позиції Хоптянів в цих районах відбулось і завдяки чималому десанту «чемеровецьких» та «хмельницьких», які обійняли як ключові так і рядові посади в державних органах призбручанських районах. А ще, взято під контроль відразу декілька партій, які відносять себе до демократичного табору.

Голова Теребовлянської районної ради Василь Попко під час сесійного засідання 28 листопада 2011 року

От тільки з Теребовлянщиною проблеми. На перший погляд робили все те саме, що й в Гусятині і Підволочиську. Та вибори голови районної ради все ж програли. Та ще й бютівцю. Тепер він як кістка в горлі. Принципово не хоче переходити на бік регіоналів.

Саме через це до атаки на керівництво Теребовлянської районної ради залучено чи не всі можливі засоби у вигляді правоохоронних та контролюючих органів, а також – наших гуманних судів.

Враховуючи те, що голова Теребовлянської районної ради Василь Попко не захотів зрадити «Батьківщину» та своїх виборців влада вирішила застосувати до нього притаманний для комуністично-енкаведистських часів спосіб. Засудити за те, що він дихає повітрям.

Як тільки завдання поступило, воно відразу ж стало виконаним. Формальною підставою для звернення до суду стало те, що Василь Попко, протягом декількох попередніх років, ще до обрання його головою районної ради, ввійшов в число засновників (співзасновників) деяких підприємств. Проте, з моменту обрання на відповідальну посаду із поширенням статусу службової особи місцевого самоврядування, він не вийшов із складу засновників (співзасновників), хоч і не отримав жодної копійки прибутку від цього. Саме це і побачив Чортківський районний суд, який відмовив прокурорам у притягненні до відповідальності чиновника.

Однак, своє вагоме слово сказав суддя Апеляційного суду Тернопільської області, який хоч також не побачив отриманого прибутку чи іншої вигоди, все ж виніс вигідне для влади рішення. В результаті на Василя Попка наклали адміністративний штраф в сумі 2000 гривень.

Саме через цей штраф регіонали і їх прислуга вже вдруге винесли на розгляд сесії райради питання щодо відставки голови цього органу місцевого самоврядування.

Як виявилось, районні депутати вже давно не приховують свого справжнього обличчя. Спершу окремі з них, які раніше рвали на собі сорочки, розказуючи, як вони люблять Україну, підтримують Помаранчеву революцію та Віктора Ющенка, без жодного хвилювання висувались в депутати за списками Партії Регіонів. Ті ж, які не змінили партійності, виявляються, тих самих регіоналівських поглядів.

Про це говорить лист з вимогою про скликання сесії, підписаний 40 депутатами із Партії Регіонів (15 депутатів), Християнсько-Демократичного союзу (6 депутатів), Нашої України (13 депутатів), Української народної партії (3 депутати), Фронту змін (2 депутати) та представником комуністів, який дивом став чи не єдиним депутатом від цієї партії на Галичині.

В розпорядженні Інформаційного простору є вказаний вище лист із підписами усіх депутатів.

Не відомо, чи саме на такі дії делегували свої повноваження виборці. Ймовірно, що ні.

Та все ж затія із поваленням голови районної ради провалилась. Лише 38 депутатів районної ради підтримали таку ідею під час таємного голосування 28 листопада 2011 року. Таким чином нереалізованою залишилась вже друга спроба зняття Василя Попка. Не допомогло й те, що партійне регіоналівське керівництво контролювало голосування депутатів. В хід пішли випробувані раніше різні позначки в бюлетені для таємного голосування.

Ти не менше, ймовірно, що такі нападки на опозиційного чиновника не припиняться.

http://infoprostir.te.ua

Тернопіль знову ярмаркуватиме. Влада обіцяє сюрприз

На Тернопіллі з’явилася ще одна туристична марка