Тернопільська податкова вкотре доказала – уникнути оподаткування хитрощами просто неможливо

Поділитися

У жовтні цього року працівниками податкових органів Тернопільщини проведено перевірку тернопільського товариства «А», основним видом діяльності якого є здача в оренду власного нерухомого майна.

Для ухилення від оподаткування підприємство обрало шлях штучного формування валових витрат по декларації з податку на прибуток та податкового кредиту з ПДВ. Посадові особи товариства у регістрах бухгалтерського обліку здійснювали документування операцій на придбання будівельних та оздоблювальних матеріалів та виконання ремонтно-будівельних робіт із фіктивними контрагентами та із контрагентами з ознаками сумнівності.

Податківці з’ясували, що названі контрагенти відсутні за місцезнаходженням, в них немає необхідних умов для ведення господарської діяльності, відсутні основні фонди, трудові ресурси, складські приміщення, транспортні засоби, а також виробничі активи.

За результатами перевірки товариству «А» донараховано 2,3 млн. грн. податків та штрафних (фінансових) санкцій, а усім іншим аферистам тернопільські податківці радять не шукати шляхів уникнення від сплати податків, адже все тайне, рано чи пізно, стає явним.

Хто ж подарував автобус тернопільським дітлахам?

Кращим студентом ВНЗ Тернопільщини стала відмінниця з ТНПУ