Тернопільські артилеристи готуються до року командира-лідера

Поділитися

У Тернополі в 11-й окремій гвардійській артилерійській бригаді 17 листопада перебувала робоча група офіцерів армійського з’єднання на чолі з першим заступником командира 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майором Сергієм Наєвим.

Головна мета візиту офіцерів вищого штабу до військової частини – надання практичної та методичної допомоги командирам рот (батарей) з питань організації бойової підготовки, повсякденної діяльності, виховної роботи, зміцнення військової дисципліни та правопорядку і профілактики правопорушень.

 

За словами генерал-майора Сергія Наєва зараз в армійському корпусі, до якого входить і тернопільська артилерійська бригада, напередодні нового 2012 навчального року, який у Збройних Силах України проголошено роком офіцера-лідера, тривають заходи спрямовані на підвищення рівня військово-професійних, педагогічних, правових та соціально-психологічних знань і навичок командирів рот (батарей) військових частин.

 

– Командири рот (батарей) – це одна з найважливіших ланок в управлінській діяльності військової частини. Вони несуть основний тягар підтримання бойової і мобілізаційної готовності військової частини та підрозділів й відповідають за успішне виконання завдань повсякденної діяльності, – зазначив генерал-майор Сергій Наєв, звертаючись до командирів рот (батарей) артилерійської бригади.

 

Він також наголосив, що ця ланка командирів є золотим фондом Збройних Сил України та майбутніми командирами полків і бригад.

 

Саме тому командування армійського з’єднання зі всією відповідальністю відноситься до підвищення рівня професійної підготовки командирів рот (батарей), їх навичок та умінь у навчанні і вихованні особового складу, організації бойової підготовки, заходів повсякденної діяльності, внутрішньої служби, зміцнення військової дисципліни та правопорядку.

 

 

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

Що ж ми побачили і про що почули цього року на «Пройди-світі»?

Аферист-медик Слюсарчук “проявив” себе й на Тернопіллі