Тернопільські банкрути заборгували майже 41 млн. грн податку

Поділитися

Cтаном на 1 листопада поточного року податковий борг до зведеного бюджету суб’єктів гос­подарювання, які перебувають на обліку у Тернопільській об’єднаній ДПІ склав понад 65,6 млн. грн.

Найбільше боргують платники, щодо яких порушили проваджен­ня у справі про банкрутство. Вони винні 40,8 млн. грн., що складає 62,2 % від загальної суми боргу.

Впродовж січня-жовтня суб’єкти підприємницької діяльності погасили по­датковий борг у розмірі 59,4 млн. грн.

В результаті проведених заходів, щодо сплати податкового боргу, забезпечено надходження до зведеного бюджету податків та зборів на суму 18,5 млн. грн., що на 2,6млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року. З них до місцевого бюджету забезпечено понад 7,3 млн. грн. надходжень.

З метою прискорення завершення ліквідаційних процедур, активі­зації роботи по надходженню коштів до бюджетів тернопільські податківці постійно співпра­цюють з арбітражними керуючими. Відтак, надходження в рахунок погашення податкового боргу від підприємств, що перебувають у процедурах банкрутства, склали понад 2,8 млн. грн. Внаслідок ліквідації суб’єктів господарювання – банкрутів списано безнадійний податковий борг по 6 таких суб’єктах підприємницької діяльності на суму 10,5 млн. грн.

У Заліщицькому районі через “ліниве куріння” здійнялася пожежа

“Смертоносні”…водії чи дороги?