У Заліщицькому районі через “ліниве куріння” здійнялася пожежа

Поділитися

Щоденно в Україні виникають пожежі, які забирають людські життя. Не винятком є й Тернопільщина. Особливо прикро, коли причиною таких пожеж стають людська недбалість та байдужість. Трагедія, що сталася в 16 листопада в Заліщицькому районі є яскравим прикладом цього.

Близько 8-ї години ранку на пункт зв’язку державної аварійно-рятувальної служби 15-ї підпорядкованої державної пожежної частини Заліщицького районного відділу МНС надійшло телефонне повідомлення про пожежу, яка виникла в селі Лисичники Заліщицького району. Виїздом чергового караулу на місце події було встановлено, що горить літня кухня в одноповерховій господарській будівлі. Вже о 8.15 рятувальники локалізували пожежу не давши полум’ю перекинутись на суміжні приміщення та сусідні будівлі. О 8.30 вогонь було повністю погашено. На жаль, власника будинку, громадянина 1949 року народження врятувати не вдалося. За словами місцевих жителів чоловік, що проживав один, був схильний до зловживання алкоголем. Ймовірно, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння він заснув із запаленою цигаркою. Саме куріння в ліжку і стало причиною трагедії.

Врятано будівлю та матеріальні цінності орієнтовно на суму 60 тис. грн. Збитки завдані пожежею орієнтовно становлять 1,5 тис. грн.

Управління МНС України а Тернопільській області звертається до усіх громадян з проханням, – завжди дотримуйтесь правил пожежної безпеки, не паліть в ліжку та будьте вкрай уважні у поводженні з вогнем, і це допоможе Вам уникнути біди.

Сьогодні у ТНЕУ дадуть підказки майбутнім абітурієнтам та проведуть регіональні олімпіади

Тернопільські банкрути заборгували майже 41 млн. грн податку