Тернопільський нардеп незадоволений главою Адміністрації Президента Льовочкіним

Поділитися

У відповідь на депутатське звернення народного депутата України Василя Деревляного, щодо фактів незаконного виділення землі керівниками РДА Лановецького (Мозюк В.М.) та Кременецького (Михальчук І.Б.) районів своїм родичам, Адміністрація Президента дала відповідь.
Нагадаємо, що до Дня незалежності керівництво Лановецького району замість грамот чи відзнак активу (як це прийнято), роздали по 2 гектари землі родичам перших осіб.

2 гектари ріллі для ведення особисто селянського господарства із земель запасу сільськогосподарського призначення на території приміської Гриньківської сільської ради виділено Козирі Валентині Романівні – дружині першого заступника голови районної державної адміністрації Козири Володимира Акісовича. Наступним розпорядженням №371, датованим тим же днем, ще стільки ж землі отримала і його донька – Козира Тетяна Володимирівна, яка сьогодні проживає в Тернополі, повідомляє сайт місцевого БЮТу.

Відразу ж після святкування 20-ї річниці Незалежності України, 26 серпня по 2 гектари землі на території тієї ж Гриньківської сільської ради отримали й близькі родичі голови районної ради Блажейчука Олександра Павловича: невістка Блажейчук Олена Іванівна (розпорядження №385) та донька Гасса Оксана Олександрівна (розпорядження №386).

Не залишились обділеними і родичі першої особи Лановецького району – голови РДА Віктора Морозюка. По 2 гектари дорогоцінної землі ще 29 червня цього року отримали його зять Нестеренко Серій Вікторович та сваха Нестеренко Галина Несторівна (розпорядження №267 та №266 відповідно).

Йшлося у депутатському звернення Василя Деревляного і про факт передачі головою Кременецької РДА 12 га землі своїм родичам, які до Кременеччини жодного відношення не мають.

Так, розпорядженням голови Кременецької РДА Михальчука І.Б. №591 від 11.10.2010р. було дано дозвіл на розробку проекту землеустрою на 6 земельних ділянок площею 2 га кожна для ведення особистого селянського господарства із земель резерву Дунаївськоі сільської ради, таким громадянам:

– Треніч Надії Іванівні – 1970 року народження, жительці м.Тернопіль;

– Коцюк Ганні Олексіївні – 1914 року народження, жительці с.Джурин, Чортківського району;

– Нікітіну Вадиму Олеговичу – 1986 року народження, жителю с.В.Березовиця Тернопільського району;

– Слободяну Руслану Олексійовичу, жителю м.Тернопіль;

– Колівошко Романії Миколаївні -1936 року народження, жительці с.Джурин Чортківського району;

– Колівошко Данилу Романовичу – 1937 року народження, який також проживає в с.Джурин Чортківського району.

Зокрема, відомо, що усі мешканці села Джурин – Коцюк Г.О., Колівошко Р.М., Колівошко Д.Р. мешкають за однією адресою, по вулиці Бандери, 39 у селі Джурин і є прабабусею, бабусею і дідусем голови Кременецької районної державної адміністрації І.Б.Михальчука.

«Шкода, що голови районних держадміністрацій, дбаючи виключно про власне збагачення, забули про жителів сіл району, який очолюють. Є чимало жителів сіл та селищ області, які під час розпаювання не отримали паїв, серед яких репресованані, вчителі, працівники соціальної сфери та інші верстви населення. Ці люди сьогодні зневажені представниками місцевої влади та, безперечно, обурені тим беззаконням і меркантилізмом провладних представників Партії регіонів на Тернопіллі», – прокоментував ситуацію В. Деревляний.

До вашої уваги лист відповідь з Адміністрації Президента на депутатське звернення народного депутата Василя Деревляного стосовно вищенаведених фактів земельного дерибану:

Варто зазначити, що у відповідь на аналогічне звернення народного депутата, Прокуратура Тернопільської області відсторонилася, давши відповідь, що порушень в діях перших осіб Лановецького та Кременецького та інших районів не знайдено.

За словами В. Деревляного, дуже прикро, що Адміністрація Президента також самоусувається від вирішення цього питання, доручивши наведення порядку в таких справах голові ОДА Хоптяну, який і сам причетний до дерибану 190 га землі в с. Кам’янки Підволочиського району.

«Що ж, в черговий раз заступник Президента Скубашевський захищає свого «сина» Хоптяна, а також його підлеглих та партійних побратимів від належного покарання», – резюмував народний депутат.

У заліщицькій лікарні знайшли порушень майже на 300 тисяч!

Байки від тернопільських комунальників