У заліщицькій лікарні знайшли порушень майже на 300 тисяч!

Поділитися

Контрольно-ревізійним управлінням в Тернопільській області проведено планову ревізію фінансово – господарської діяльності Заліщицької центральної комунальної районної лікарні, якою встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму більше 287 тис. гривень.
Зокрема, працівникам лікарні не проводилися доплати до посадових окладів за роботу з дезінфікуючими засобами, внаслідок чого за ревізійний період ними недоотримано заробітної плати майже на 200 тис.грн. Окрім того виявлено, що окремим лікарям за керівництво інтернами не доплачено 13 тис. грн.
Разом з тим, в окремих випадках працівникам лікарні зайво нараховано та виплачено індексації заробітної плати майже на 22 тис. грн., що зумовило зайве перерахування внесків до державних цільових фондів на суму 8 тис. гривень.
Також лікувальним закладом проведено незаконне витрачання 29 тис. гривень коштів загального фонду для покриття витрат спеціального фонду на оплату праці медичним працівникам, які проводили платні медичні огляди громадян.
Внаслідок безпідставного збільшення постачальником ціни на придбання пального, в лікарні проведено зайвих видатків бюджетних коштів на суму 16,2 тис. грн.
За допущені фінансові порушення складено 6 протоколів про адміністративні правопорушення за ст. 164-2 КУпАП. На розгляд судів надіслано протокол за порушення бюджетного законодавства та протокол за порушення законодавства про здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти.
За результатами ревізії ініційовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.
З метою повного усунення виявлених порушень керівнику об’єкта контролю надіслано вимоги щодо повного усунення виявлених порушень.
Про результати ревізії поінформовано прокуратуру області, повідомили “Про все” у прес-службі КРУ
в Тернопільській області

“Жигулі” не розминулись на дорозі

Тернопільський нардеп незадоволений главою Адміністрації Президента Льовочкіним