Тернопільський обласний військовий комісаріат завершив осінню призивну кампанію 2011 року

Поділитися

Завершальна відправка 50 тернополян, які досягли призовного віку відбулася з обласного збірного пункту 16 листопада. 35 юнаків направлено до Державної спеціальної служби транспорту у Чернігів, а 15 – у внутрішні війська МВС України до Донецька. Загалом же протягом жовтня-листопада з Тернопільщини було призвано 630 осіб. З них до лав Збройних Сил України відправлено 485 юнаків, до Внутрішніх військ МВС України – 110 та Державної спеціальної служби транспорту – 35.

Як повідомив Тернопільський обласний військовий комісар полковник Олег Довгалюк процес комплектування частин та з’єднань призовниками тривав без збоїв та відповідно до визначених планів і графіків відправки, а головною запорукою успішного проведення цьогорічного призову стала злагодженість дій усіх відповідальних за призов посадових осіб.

– Тернопільські призовники продемонстрували високу явку на призовні дільниці, і загалом восени ми спостерігали зростання, у порівнянні з минулими призовними кампаніями, кількості бажаючих осіб служити у війську, – наголосив полковник Олег Довгалюк.

У військкоматі такі тенденції пояснюють зокрема, прагненням хлопців після армії отримати роботу в державних установах, де наявність досвіду військової служби одна з обов’язкових вимог до кандидата на посаду. До того ж, останнім часом, для певної частини комерційних підприємств краю досвід військової служби у працівника також не є зайвим, оскільки риси характеру набуті в армії, серед яких дисциплінованість та відповідальність за результат, запорука успішного ведення бізнесу.

 

В ході проведення осінньої призовної кампанії на строкову військову службу були призвані громадяни України чоловічої статі 1986-1993 років народження, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 18 років, і які не мали права на відстрочку від призову на строкову військову службу або втратили його.

Забезпечували осінню призовну кампанію в регіоні Тернопільська обласна та 16 районних призовних комісії.

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

 

Завтра Ірен Роздобудько розповість тернополянам, що ж насправді вона “знає”…

Власними руками виготовити справжнього казкового коника вчили тернопільський малят