У Бережанах вчили учнів розуму

Поділитися

Бережанський районний центр зайнятості провів для учнів 9-х класів місцевої загальноосвітньої школи № 2 презентацію Бережанського агротехнічного інституту.

З історією та специфікою вищого навчального закладу школярів ознайомила завідуюча відділом працевлаштування студентів,  методичної  та профорієнтаційної роботи Ольга Шумінська. Цікаво, що агротехнічний інститут (колись технікум сільського господарства) розпочав свою діяльність ще у 1959 році. З 2008-го він став відокремленим підрозділом Національного університету біоресурсів та природокористування України.

Важливою для майбутніх абітурієнтів була інформація про ступеневу систему підготовки фахівців на денній і заочній формах навчання вишу. В інституті діє 3 факультети і два відділення. Функціонують 15 кафедр, які є центрами навчально-методичної та наукової роботи. Кабінети і лабораторії обладнано сучасним устаткуванням. Викладачі використовують передові технології навчання. Юнаки, які зараховані до інституту на бакалаврат, проходять військову підготовку з присвоєнням їм офіцерського звання. Крім того, у виші можна пройти й курси за робітничими професіями, такими як оператор комп’ютерного набору, водій, тракторист-машиніст, слюсар, електромонтер, організатор фермерського господарства, кравець, секретар керівника.

Студенти інституту стажуються за кордоном, набуваючи практичні навики у фермерів Швейцарі, Австрії, Канади, США, Голландії. При навчальному закладі діють аматорський хор, духовий оркестр, створені танцювальний та вокальні колективи. Любителі спорту мають можливість відвідувати спортивні секції, серед яких пріоритетними є секції футболу, тенісу, волейболу, легкої атлетики.

Заступник завідувача відділу з гуманітарної освіти, виховання і студентських справ агротехнічного інституту Василь Лещук провів для школярів екскурсію навчальним закладом. Учні побували у лекційних аудиторіях, лабораторіях, комп’ютерних класах, бібліотеці.

Спеціалісти райцентру зайнятості розповіли учасникам профорієнтаційного заходу про стан місцевого ринку праці, про професії, що користуються попитом у роботодавців краю.

Чимало юнаків і дівчат після відвідання інституту висловили бажання поступати саме туди.

 

 

Аферист-медик Слюсарчук “проявив” себе й на Тернопіллі

Оновлений сайт Тернопільської міської ради став частково російськомовним