У селах Бучаччини вчили учнів обирати роботу

Поділитися

Бучацький районний центр зайнятості провів у школах сіл Медведівці, Добреполе, Підзамочок, Зелена, Озеряни профорієнтаційні уроки, на яких йшлося про правильний та свідомий вибір професій, про те, де здобути омріяний фах. Старшокласники дізналися про стан місцевого ринку праці, про професії, що користуються попитом у роботодавців, проаналізували помилки,  які допускаються в процесі професійного самовизначення.

Ті, хто бажав, пройшли тестування на визначення професійних здібностей та нахилів за допомогою програмно-апаратного комплексу «Профорієнтаційний термінал». До речі, нині у школах Бучаччини службою зайнятості встановлений 31 такий термінал, а незабаром ознайомитись із його інформаційним та ігровим наповненням зможуть юнаки та дівчата ще 11 ЗОШ району

Під час профорієнтаційних уроків учнівська молодь поділилася враженнями про профорієнтаційний діловий щоденник школяра. З цією метою було проведене анонімне анкетування, яке засвідчило, що частина школярів хоче бачити у цьому неординарному виданні побільше порад психолога, розповідей про зміст сучасних професій, багатьох цікавлять факти з професійного життя відомих людей.

Сьогодні зять Кучми в Тернополі “відсіває” зерно від полови

“Нива” таки “у грі”