Унікальне медичне обладнання відтепер і в Тернополі

Поділитися

 Не без допомоги інвесторів, які вклали великі гроші у проект для медицини, на базі Тернопільської міської комунальної лікарні №2 урочисто відкрито встановлений ангіограф обладнання для операцій і обстеження судин серця, голови та шиї.

Право перерізати стрічку на новій медичній апаратурі було надано першим особам області та міста. Голова обласної ради Олексій Кайда зазначив: «З перших днів роботи обласна рада вела мову про необхідність реорганізації медицини області, одним з напрямків якого було забезпечення мешканців Тернопілля якісними медичними послугами і на сучасній апаратурі».

Це унікальне обладнання допоможе тисячам тернополян та жителям області попередити серцево-судинні захворювання та лікувати їх. «Воно вперше з’явилося в Тернополі. В нас є відповідні фахівці, які пройшли навчання в  інституті імені Шалімова. Відтак, ми сподіваємося, що, з допомогою медичного університету, почнемо працювати активно на цьому апараті та надаватимемо допомогу жителям Тернополя, та усім, хто цього потребує», – розповів головний лікар закладу Віктор Кміта.

Реформи у сфері медицини є необхідним кроком на шляху до покращення життя та здоров’я українців. Тож, поки на загальнодержавному рівні цей процес «кульгає», то на Тернопільщині, нарешті, спостерігаються якісні позитивні зміни модернізації медичної галузі. Сподіваємось, що влада стане ініціатором подібних проектів в майбутньому, адже всім відомий той факт, що рівень медичного обслуговування в області має невтішні показники на всеукраїнському фоні.

Лілія Куленич

Як звітував мер Тернополя перед журналістами

“Дешеві” аптеки – у кожен район Тернопільщини