Взимку їздити тернополянам стане “збитковіше”

Поділитися

 Із 1 грудня вартість проїзду в тернопільських тролейбусах зросте. Замість 1 гривні 25 копійок мешканці міста платитимуть 1,50. Підняття ціни зумовлене тим, що комунальне підприємство «Тернопільелектротранс» працює у збиток.

Сергій Надал, міський голова Тернополя: «Коли на початку року Міністерство економіки та Міністерство фінансів затверджувало бюджетні призначення, в тому числі й для Тернополя, де передбачалося, яка сума компенсації має йти з державного бюджету до бюджету міста, там планувалася цифра – 1 гривня 50 копійок».

Міський голова каже, що підняти тариф на проїзд у міських тролейбусах потрібно було вже давно. Але цього не робили, боячись громадського спротиву. 1,50 – це ціна, яка все одно сповна не покриє боргів та витрат комунального підприємства.

Сергій Надал, міський голова Тернополя: «У принципі, якщо брати економічно обгрунтовану ціну, то вона сьогодні є навіть набагато вищою».

З підняттям вартості проїзду можуть подорожчати студентські та учнівські квитки. Нагадаємо, що востаннє тариф в електротранспорті зріс у квітні цього року.

ІНТБ

Головну ялинку країни зроблять на Тернопільщині!

Лариса Римар уклала угоду про спорудження готелю за 3 мільйони біля найвищого водоспаду в Україні