Завтра у Тернопіль привезуть мощі св. великомученика Дмитрія Солунського

Поділитися

 Мощі святого великомученика Димитрія Солунського завтра будуть у Тернополі. Святиню привезли в Україну з Греції. Зустрічатимуть мощі у соборі Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, що на вулиці Коловальця у Тернополі в середу, тридцятого листопада, о 16.30. І перебуватимуть вони у храмі до 14.30 четверга, першого грудня.

У Тернопіль з Греції вперше привезуть мощі святого великомученика Димитрія Солунського, який жив у ІІІ столітті у Греції. Святий Димитрій один з ранньохристиянських великомучеників. Зустрічатимуть святиню завтра, тридцятого листопада о 16.30 у соборі Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, що на вулиці Коловальця у Тернополі.

Священик Андрій Кінашевський клірик Тернопільського собору Віри, Надії, Любові та їх матері Софії говорить, що святиня дуже древня, святиня перебуває в Греції: «Сам святий Великомученик Димитрій являється мучеником перших віків християнства, а саме замучений був у 306 році. Зустрічаємо цю святиню завтра 0 16.30».

Мощі Димитрія Солунського в Україні перебуватимуть впродовж місяця з 7 листопада до 7 грудня. У Тернопіль святиню привезуть із Білої церкви, в соборі Віри, Надії, Любові та їх матері Софії вона буде до 14.30 четверга, першого грудня. Пам’ять святого Димитрія Солунського пов’язують з патріотизмом і захистом Вітчизни. Святого зображують на іконах у вигляді воїна із списом і мечем в руках. На більш пізніх зображеннях писали молитву, в якій святий Димитрій звертався до Бога про спасіння рідної Солуні: “Господи, не згуби місто це і людей. Якщо місто спасеш і людей – з ними і я спасенний буду, якщо загубиш – з ними і я загину “. Мощі Димитрія зціляють хворих і немічних,кажуть священики.

За словами священника, мощі почали мироточити у 7 столітті і зцілень дійсно було безліч:  «Розумієте неможливо розказати про всі ці чуда, які траплялися біля мощей. Бо не завжди те являється чудом, що ми бачимо реально перед собою. Дуже багато буває чудес, які ми перед собою не бачимо, чудес духовних. Найбільше чудо, яке можебути для людини – це побасити свої недоліки, свої гріхи і покаятися».

Мощі святого великомученика Димитрія Солунського з Тернополя повезуть у Львів, далі вони перебуватимуть у єпархіях Північної України, після цього мощі привезуть в Київ, де вони перебуватимуть до сьомого грудня.

за матеріалами tv 4

Аграрії області не впевнені, чи побачать врожай золотих колосків

Вчені побоюються за майбутнє нашої планети