Аграрії області не впевнені, чи побачать врожай золотих колосків

Поділитися

 Через незвичну для нашого регіону теплу погоду і відсутність опадів аграрії Тернопільщини побоюються, що наступного року можливі проблеми з урожаєм.

Про це повідомив начальник управління агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Андрій Хома. «Ми засіяли 226 тисяч гектарів озимих зернових та 57 тисяч гектарів озимого ріпаку. 90% сходів ріпаку – нормальні, задовільні і добрі, а 10% – слабкі, зріджені і не зійшли. Це досить непогані показники. З озимими зерновими ситуація гірша – задовільних і добрих посівів 60%, решта – слабкі і зріджені. Майже на 40 тисячах гектарів посіви ще не зійшли. Ситуація гірша, ніж минулоріч. Ми постійно моніторимо ситуацію», – заявив Андрій Хома.

Ситуація складається так, що вже сьогодні господарники готуються до неврожаю, та, все ж, сподіваються. Що це лихо обійде їх стороною. Науковці ж запевняють, що озимі дуже стійкі до погодних умов, тож якщо буде тепла зима і достатній сніговий покрив то є можливість отримання сходів, які не зійшли, в січні чи березні.

За підрахунками експертів, потреба області в посівах ярих зернових більше 36 тисяч тон. Цих 40 гектарів планують засіяти ярою пшеницею, ячменем, а що залишиться – кукурудзою.

Бажаєте допомогти Святому Миколаю? Завтра вас цьому навчать!

Завтра у Тернопіль привезуть мощі св. великомученика Дмитрія Солунського