Збиткових підприємств на Тернопіллі поменшало

Поділитися

За результатами другого та третього кварталів 2011 року платники податку на прибуток підприємств Тернопільщини подали до податкових органів (у встановлені законодавством граничні терміни) понад 3,2 тис. податкових декларацій та розрахунків.

Згідно з поданою звітністю до зведеного бюджету нараховано податку на прибуток в сумі 56,0 млн. грн. Нарахування ж в цілому по області за третій квартал цього року зросли порівняно з попереднім кварталом на 18,4 млн. грн., а порівняно з аналогічним періодом минулого 2010 року – на 20,5 млн. грн.

Варто зауважити, що значне зростання нарахувань з податку на прибуток спостерігається по чотирьох бюджето-формуючих підприємствах. Так, порівняно з попереднім кварталом цього року сума зростання в таких підприємств склала близько 8,8 млн. грн. податку.

Значно зменшилась порівняно з першим кварталом цього року кількість суб’єктів господарювання, що декларують збиткову діяльність. Відповідно й зменшилась сума задекларованих збитків – на 234,8 млн. грн. А в Заліщицькому, Зборівському, Козівському, Лановецькому, Монастирському, Теребовлянському, Шумському, Підгаєцькому районах підприємства взагалі не декларували від’ємне значення об’єкта оподаткування.

Загалом за підсумками роботи в третьому кварталі цього року з групи збиткових вийшли 25 підприємств, які ще й задекларували до сплати понад 155 тис. грн. податку на прибуток.

Кращим студентом ВНЗ Тернопільщини стала відмінниця з ТНПУ

Василь Лукін знову “мочить”