Зелене світло для діяльності. Звітує управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів

Поділитися

Управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів прозвітувало про свою роботу на виконавчому комітеті 16 листопада. За словами начальника управління Василя Хомінця, на сьогоднішній день на ринках міста є 330 вільних місць для торгівлі з автомашин та 398 місць для торгівлі в кіосках, павільйонах і зі столів.

Загалом у Тернополі функціонує 28 ринків по реалізації продовольчих, непродовольчих та змішаних груп товарів. На ринках для торгівлі облаштовано близько 5724 торгових місць.

Для забезпечення ведення торгівлі в Тернополі у правовому полі та вдосконалення організації торгівлі, створено комісію для обстеження ринків на території міста.

Уже обстежили 14 ринків, складено 8 протоколів щодо порушення правил торгівлі, 4 протоколи про порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів та 16 актів порядку провадження господарської діяльності. Всі протоколи направлено в МВ УМВС України в Тернопільській області.

«На даний час управління працює над вдосконаленням організації літньої торгівлі на території міста, впорядкуванням розміщення тимчасових споруд торговельно-побутового призначення. Це пов’язано із змінами в дозвільному законодавстві і дасть змогу удосконалити механізм вирішення питань щодо благоустрою міста та наповнення місцевого бюджету. Станом на 1.11.2011р. до цільового фонду перераховано понад 700 тисяч гривень», – сказав начальник управління Василь Хомінець.

Для виконання рішення виконавчого комітету «Про врегулювання торгівлі на приринкових територіях» торгівлю з автотранспорту по вул. М.Шептицького перенесли на територію КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення».

Дешевші і якісні продукти тернополяни можуть купити у соціальних магазинах та ярмарках, які періодично влаштовує управління. За звітний період проведено шість ярмарків із залученням сільськогосподарських товаровиробників. Продукція на ярмарках реалізовувалась за цінами, нижчими на 10-15%, ніж в роздрібній торговельній мережі та на ринках міста. Крім того, у місті відкрили чотири соціальних магазини з реалізації продовольчих товарів. У планах – відкриття сітки соціальних аптек на території лікарень міста.

Про жертв ДТП у Тернополі згадають символічним автопробігом

“Головному герою ми позичили багато від себе: діда з бабою та шматок своєї біографії”, – брати Капранови про “Щоденник моєї секретарки”