Злодія, який обкрадав дачні будинки, затримали тернопільські міліціонери

Поділитися
   Дві ночі гастролер із Львівщини господарював у дачних будинках, що поблизу райцентру Чортків. Вікна та двері помешкань, де встиг побувати зловмисник, були розбиті, розтрощені та зламані. З будинків пропали техніка, речі домашнього вжитку, продукти харчування. У планах лиходія, як з’ясується згодом, була ще одна варварська ніч. Здійснити задумане крадієві завадили міліціонери.
    Вулицею дачного поселення в Росохачі Чортківського району наче руйнівна хвиля покотилася. Невідомий поламав двері та побив вікна у 12 будинках. Господарі були шоковані нищівними візитами невідомого крадія. Він позабирав усе цінне з будинків. Потерпілі оцінювали збитки у тисячі гривень. В одного із них крадій поцупив телевізор, в іншого – пневматичну зброю, в третього забрав одяг та взуття. З кожного помешкання зникли якісь речі.
На місце вчинення крадіжок виїхала слідчо-оперативна група Чортківського райвідділу внутрішніх справ. «Ми збирали усі речові докази, які б дали можливість вийти на слід підозрюваного, – розповів перший заступник начальника райвідділу Андрій Свинарчук. – Було зрозуміло, що діяв не новачок злодійської справи. Одразу висунули припущення, що на території дачного поселення орудує гастролер. Розуміючи це, міліціонери боялися не упустити зловмисника, адже приїжджі, як правило, довго не затримуються на одному місці».
    Припущення міліціонерів виявилися правильними. Як з’ясується згодом, зловмисник, який забрався на Чортківщину з Бродівського району Львівської області, й справді планував втекти. Щоправда, захотів зробити ще одну вилазку, розвідавши де і що можна продати.
Міліціонери вночі застали злодія на місці злочину. Крадій прийшов до дачних будинків з сокирою в руках, а до пояса мав прив’язаний мисливський ніж. Зловмисник, не дивлячись, що правоохоронців було четверо та ще й зі службовою собакою, таки став чинити опір. Та кайданки швидко замкнулися на його руках.

Міліціонери знайшли в лісі, неподалік села, землянку, куди зловмисник стягував чуже майно. В сумки спакував крадені речі. Затриманий пояснив, що вже збирався покинути Тернопілля, от тільки йому бракувало «товару», який планував продати.
Арештованому 42 роки, він раніше був судимий за майнові злочини. Вироку суду крадій чекатиме в ізоляторі тимчасового тримання. Статті Кримінального кодексу, 185 (частина 3) та 162 (частина 1), у порушенні яких звинувачують уродженця Львівщини, а це крадіжки, поєднані із проникненням у приміщення, що завдали значної шкоди потерпілим, та порушення недоторканості житла, можуть позбавити його волі строком від трьох до шести років. Не на користь зловмисникові і той факт, що під час затримання у нього вилучили мисливський ніж. Після відповідної експертизи про те, що це холодна зброя, до переліку обвинувачень додасться ще одна кримінальна стаття.

Тернопільські депутати прозвітували і погодились, що Смик – найкращий

2 листопада частина вулиць тернополя – без світла