2617 осіб на Тернопільщині захворіло на грип, але до епідемії грипу дуже далеко

Поділитися

Епідемії грипу до кінця цього року на Тернопільщині точно не буде, кажуть в обласній санепідслужбі. Порівняно з груднем минулого року захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції у нашій області значно нижча. Так, у цю пору торік хворих на ГРВІ на Тернопіллі було близько семи тисяч, зараз – третина від цієї кількості.

Марія ПАВЕЛЬЄВА завідувач епідеміологічного відділу Тернопільської обласної СЕС

За 51-ий тиждень (це з 19 грудня по 25) по області захворіло 2 тисячі 617 осіб. На 10 тисяч населення це 24,2 при епідемічному порозі 56,2, тобто є різниця, до епідемічного порогу не дотягуємо поки що. Що стосується попереднього тижня, то є навіть зниження на 5,5%.

Дещо збільшилась кількість госпіталізацій. На цьому тижні госпіталізовано 226 осіб, з них 168 дітей. Порівняно з минулим тижнем – 187 було госпіталізовано.

Особливо важких випадкив серед госпіталізованих нема. Марія ПАВЕЛЬЄВА запевняє: з перебігом ГРВІ нині зовсім інша картина, ніж була в кінці жовтня-в листопаді 2009-го року, коли від ускладнень гострих респіраторних вірусних інфекцій, в тому числі на Тернопільщині, люди помирали. Серед хворих на ГРВІ у нашій області зараз – більшість діти і з настанням шкільних канікул хворіти школярі мають менше, щоправда, погода сприяє застудам. Однак, кажуть в обласній санепідслужбі, щепитись від грипу і зараз не пізно.

Марія ПАВЕЛЬЄВА завідувач епідеміологічного відділу Тернопільської обласної СЕС

В області вже за цей епідсезон щеплено 10 тисяч 7 осіб, тобто це є надзвичайно велика кількість. (6:58″) Щепляться люди як за власні кошти – це тисяча 450, тобто мало, а в основному це йдуть за кошти бюджету. Відповідно, як з міського бюджету, обласного бюджету, так і з районних виділено кошти і щеплено вже за кошти бюджету 3 тисячі 297 осіб. Є і за кошти підприємств щеплюються, скажем, близько 5 тисяч щеплено, повідомляє tv4.te.ua

Велоактивісти подарують владі ялинкові ровери

Деревляний + Кайда + Заставний = 5 мажоритарних округів Тернопільщини