Анатолій Зінкевич “відкусить” половину парку Національного Відродження?!!

Поділитися

Голова ОДА Валентин Хоптян, разом із головами райдержадміністрацій, відвідав духовний центр на честь князя Данила Галицького Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Гостей зустрів настоятель собору – митрофорний протоієрей Анатолій Зінкевич, який розповів про історію спорудження храмового комплексу, душпастирське та соціальне служіння, яке здійснюється при духовному центрі.

Після цього було відправлено молебень.

Говорячи про враження від відвідин, голова ОДА Валентин Хоптян відзначив масштаб проекту зі спорудження собору Святої Трійці, церкви Покрови Пресвятої Богородиці та церкви Всіх Святих (печерної), школи мистецтв та народних ремесел, паломницького центру, лікарні, музею давнини, будинку для самотніх людей похилого віку, сиротинцю, монастирського та братського корпусів, прес-центру, дзвіниці.

Спілкуючись із духовенством, Валентин Хоптян наголосив на важливості збереження у суспільстві християнської єдності та потребі подальшого налагодження конструктивного діалогу і співпраці між Церквою та владою.

Користуючись нагодою голова ОДА привітав кліриків та прихожан храму з прийдешніми новорічно-різдвяними святами, а також – із святом Миколая, яке 19 грудня, відзначатимуть християни східного обряду.

«Це чудове свято дарує кожному неймовірні відчуття зустрічі з дивом. Щиро бажаю, щоб воно наповнило радістю наші домівки та серця. Цими днями будь-хто може стати помічником святого Миколая, роблячи добру справу для ближніх», – каже Валентин Хоптян.

Настоятель собору подякував гостям за спільну молитву та відвідини храму й поблагословив на добрі справи.

У Тернополі стартувала акція «З відкритим серцем до кожної дитини»

«Від Миколая до Різдва»