Чому жорстоко побили депутата міськради Олега Напору? Кажуть, через “Янтар”

Поділитися


20 грудня ввечері отримав черепно-мозкову травму депутат Тернопільської міськради з фракції ВО «Свобода» Олег Напора.    Події того вечора розгорталися на вулиці, неподалік власного помешкання Олега в центральній частині Тернополя. Олег Напора, знесилений, дійшов додому, де його з ознаками тілесних ушкоджень зустріла дружина, котра й викликала швидку допомогу.

– Подробиць не знаю, мені відомо лише те, що розповіли рідні та лікарі. Швидка допомога забрала його з серйозною черепно-мозковою травмою. Вночі йому зробили операцію. Олег знаходиться в обласній лікарні в реанімації. Нанесені травми, а це в основному травми голови і переломи на руках, можуть говорити про одне – це є кримінальний злочин, – повідомив по «гарячих слідах» Сергій Надал.

“Про все” стало відомо з націоналістичних кіл, що депутати Тернопільської міської ради від ВО “Свобода” стурбовані ситуацією. Екс-депутат Тернопільської облради розповів свою версію, яка нібито вважається основною у середивищі тернопільської “Свободи”.  Таким “вчинком ”  фінансові донори партії з кримінальним минулим  вирішили присадити “ідеологічних” свободівців. За чутками, нібито Напора поступив по совісті, а не як веліли партійні боси.

Очолюючи Комісію з питань контролю за використанням комунального майна Тернопільської міської ради Олег Напора нібито підтримав дісно найкращу пропозицію по оренді приміщення магазину “Янтар”, а не “хиленький проект” на підставну особу, яку лобіював через мера “фактичний керманич міста”

Вчора стало відомо, що результати конкурсу анульовані. Нібито це особиста ініціатива мера. “Допомогла” вирішити клопіт – податкова. Переможця конкурсу було усунуто з формулюванням – не здатний орендувати приміщення магазину “Янтар” через недостатні  прибутки протягом року. Переможцем конкурсу автоматично став пролобійонавий підставний підприємець.

Ситуація в місті набрала певних обертів. За неофіційною інформацією, правоохоронці затримали кіллерів. яких найняла одна із конфліктуючих сторін.

 

За фактом заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження 21 грудня працівниками міліції було порушено кримінальну справу за статтею 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України. За попередніми даними правоохоронців, з професійною діяльністю ця подія не пов’язана. Натомість сесією міськради було дано протокольне доручення начальнику тернопільського відділку міліції Андрію Матрифайлу, щоб той взяв цю справу під особистий контроль і щодня доповідав про хід розслідування міському голові.

Про хід спілкування з головним міліціонером міста та про стан здоров’я Олега Напори міський голова Сергій Надал розповів «Номер один» 26 грудня.

– Олег йде на поправку. Стан його здоров’я покращується. Він ще в лікарні, до понеділка (26 грудня – авт.) мав перебувати в реанімації, а далі – у звичайній палаті. Що ж до розслідування кримінальної справи, то Андрій Матрифайл розповів, що працівники міліції володіють даними по переміщенню Олега від міської ради і додому, знайшли записи з відеокамер, з ким того дня йшов, зустрічався тощо. Також виявили дітей, які бавилися неподалік місця інциденту, та людей, які могли бачити, що відбувалося того злощасного вечора. Щодня міліціонери допитують десятки людей, робиться велика робота, але чогось конкретного сьогодні в міліції ще не можуть сказати, – повідомив мер.

Які можуть бути мотиви злочину, достеменно не відомо. Можна лише спрогнозувати, що все сталося або через його політичну діяльність (член ВО “Свобода”), або громадську роботу (голова постійної депутатської комісії Тернопільської міської ради з комунального майна), або бізнесову (за основним місцем роботи – виконуючий обов’язки директора одного з тернопільських приватних підприємств).

Наразі особисто з Олегом Напорою поспілкуватися не вдалося (усі відомі редакції телефони відключені), натомість мати постраждалого не має навіть приблизної уяви, хто б міг так жорстоко повестися з її Олегом, при цьому додає, що сам він не конфліктна людина, а тому ніколи б першим на когось руку не підняв. Натомість вдалося поспілкуватися з постраждалим мерові, який у розмові з журналістами повідомив, що Олег сам навіть не зрозумів, як це все сталося.

Натомість Сергій Надал спробував проаналізувати, хто б міг це зробити з його однопартійцем: «По-перше, на такі речі не може піти нормальна, адекватна людина. Це має бути людина хвора на голову. По-друге, для того, щоб на такі речі пішов кримінал – має бути серйозна причина. Якщо б така причина була, то і я, і, напевно, ви про це чули б. Не було таких причин, щоб подібні речі робити… Та й, зрештою, в нього, окрім депутатської діяльності, є ще особисте життя, основна робота…»

P.S.: Ввечері 27 грудня, керівник Центру громадських зв’язків УМВСУ в Тернопільській області Петро Колісник повідомив «Номер один», що зловмисників поки не виявлено, попри те слідство триває і його проведення на особистому контролі високопосадовці тернопільської міліції.

Для тернопільського стадіону купили табло в два рази дорожче, ніж для черкаського

Тернопільський міський ринок поділять в “натурє”