Чорним по білому: про Збаразький замок на сторінках щойнонаписаних книг

Поділитися

Днями у Збаразькому замку відбулася презентація книги «Збаразький замок» автором якої є Володимир Чайка та історико-краєзнавчого нарису «Збараж: погляд крізь віки» під авторством Тетяни Федорів та Олега Мандрика.
На урочистих зборах з нагоди презентації із привітальним словом виступила начальник управління з питань туризму облдержадміністрації Леся Серетна. Вона висловила щире побажання авторам творчої наснаги у їхніх наукових працях, які є прекрасним підґрунтям для написання історичних книг.
Книги присвячені одному з найбільших об’єктів Західної України – замку ХVII століття в місті Збаражі. Їх автори вперше роблять спробу стисло подати не лише історію побудови і функціонування цієї твердині але і прослідковують процеси реставрації і відбудови фортеці.
Заключними “акордом” зустрічі було громадське слухання «Золотопотоцький замок як архітектурний об’єкт XVII століття» підготовлене головним зберігачем фондів Національного заповідника «Замки Тернопілля».
На завершення зібрання начальник управління туризму Тернопільської ОДА внесла пропозицію, щодо залучення молоді до подібних міроприємств, адже такі заходи мають величезний освітній ефект а також можутьстати навчальним посібником для майбутніх працівників туристичної галузі.

Грузини обіцяють налагодити тісну співпрацю з Тернопільщиною

Тернопільщина з 1 грудня, з доброї волі польського уряду, вступила в шенгенську зону