Грузини обіцяють налагодити тісну співпрацю з Тернопільщиною

Поділитися

 9 грудня у Тернопіль завітала делегація з міста Батумі, що у Грузії. Гості зустрілися з з представниками міської та обласної влади. Іноземній делегації  презентували можливості та поки що невикористані ресурси, якими багатий наш край.

З Батумі до Тернополя завітали: Армаз Меладзе – заступник начальника Департаменту спорту і молоді міської ради Батумі. Іраклі Барамізе – проректор Батумського державного університету імені Шота Руставелі, Іраклі Берідзе – начальник відділу молоді Департаменту спорту і молоді міської ради Батумі, Давід Жаджишвілі – спеціаліст відділу молоді Департаменту спорту і молоді міської ради Батумі.

«Ми раді зустріти вас в Тернополі. Той факт, що ми підписали договір про побратимство між Тернополем та Батумі, дає нам можливість ще більше укріпити наші зв’язки не лише паперовими зобов’язаннями, а й конкретними діями. Цього року представники Грузії були у нас на футбольному турнірі, брали участь у культурних заходах, Для культурного обміну в міру можливостей ми намагалися відправляти наших людей до вас. Одна з тернопільських фірм уже має партнерів в Батумі. Сподіваюся, у перспективі наше співробітництво буде поглиблюватися і давати плідні результати», – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

 «Крім туристичної сфери, ми плануємо розвивати в Тернополі освітню галузь. Сьогодні робимо ставку на обмін досвідом, студентський обмін – майбутнє наших міст та держав. Таку ж співпрацю плануємо розвивати з педагогічним та медичним університетами в Тернополі», – зазначив проректор Батумського державного університету імені Шота Руставелі Іраклі Барамізе. До речі, вже на сьогоднішній день зазначений навчальний заклад налагодив співпрацю з Тернопільським економічним університетом.

За словами заступника начальника управління стратегічного розвитку Івана Хімейчука, наразі в управлінні розробляють програму міжнародного співробітництва, яку планують затвердити на черговій сесії міськради. Основний акцент у ній зроблять на обміні студентами між Тернопільськими вузами та навчальними закладами Батумі. Крім того, у програму увійдуть стратегії міжнародного співробітництва у розвитку інших, не менш важливих для Тернополя сфер – спорту, туризму, освіти та економіки.

Гостям під час зустрічі презентували визначні місця Тернопілля – замки, історичні місцини, природні родзинки краю. Завдяки цій презентації, що була розроблена управлінням стратегічного розвитку міста, батумська делегація побачила Тернопіль і його можливості у різних сферах. Це дасть можливість налагодити співпрацю не лише в сфері розвитку туризму, а й економічному, освітньому напрямках та у сфері взаємодії бізнесу.

У Тернополі завершився відкритий чемпіонат з плавання

Чорним по білому: про Збаразький замок на сторінках щойнонаписаних книг