Денис Олєйніков створить фонд допомоги українцям, що хочуть емігрувати

Поділитися

Денис Олєйніков має намір створити спеціальний фонд, який допомагатиме українцям виїхати з країни та почати нове життя за кордоном.

Як повідомив Денис у своєму Facebook, його адвокат спілкувався з київським слідчим, який займається справою Prostoprint, і той запевнив, що Олєйніков буде посаджений одразу, як тільки перетне кордон України. Таким чином, участь у виборах по мажоритарці, як раніше планував Денис, неможлива.

“В мене більше немає надії на швидке повернення”, – пише він на своїй сторінці. За словами Олєйнікова, його сім’я найближчим часом отримає політичний притулок в одній з країн Європи. В березні наступного року Денис планує відкрити фонд допомоги українцям, які вирішили “евакуюватись з окупованої криміналітетом України”. В рамках цього фонду публікуватиметься різноманітна інформація (наприклад, вакансії за кордоном), яка допоможе людям знайти нове життя поза межами України.

Як відомо, у вересні 2011 року УБОЗ захопив офіс компанії Prostoprint, якою керує Олєйніков, і забрав усі матеріали, внаслідок чого робота сервісів була паралізована на кілька місяців, а Денис був змушений виїхати закордон. Кілька днів тому його було включено до нашого рейтингу 10 людей, що найбільше вплинули на український інтернет у 2011 році.

Тернопільський “Фронт змін” б’є на сполох

Михайло Пінь: «Це такий принцип роботи нашої прокуратури: «Бачу ціль – не бачу перешкод»