Герої живуть доти, доки їх пам’ятають! Св. Миколайко

Поділитися

8 грудня у Львові стартував благодійний штурм Операція УПА: Миколай для твоїх Героїв. Організаторами акції є ЛОГО Борець та ЛОО ВМГО Молодіжний націоналістичний конгрес.

Напередодні Свята Миколая під лозунгом “Герої живуть доти, доки їх пам’ятають!” проходить збір коштів, які будуть витрачені на придбання подарунків ветеранам УПА. Метою акції є звернути увагу суспільства на звитяги воїнів УПА, підтримати їхнє матеріальне становище, приділити увагу і розуміння своїм героям.

“У Львові мешкає близько 200 ветеранів УПА, 50 з яких є учасниками бойових дій. Близько 100 ветеранів потребують допомоги. Окрім цього, кожен з них вартий уваги і розуміння. Свято Миколая – ще одна можливість звернути увагу суспільства на історичну героїку нашого народу. Ми хочемо зробити свято для тих, хто, очевидно, у боротьбі ніколи його не святкував. Бо не личить забувати: герої житимуть доти, доки їх пам’ятають! Яскравим прикладом тому є Святий Миколай!” – зазначила один з координаторів акції, член ЛОГО “Борець” Мар’яна Фариняк.

Збір коштів відбуватиметься не за класичною схемою, коли волонтери зі скриньками просять перехожих пожертви на вулиці. Створено спеціальні блоки потенційних меценатів (відомих людей місцевої локації).

“Політиків і громадських діячів, діячів культури та науки, зірок спорту і шоу-бізнесу, публічних людей та бізнесменів відвідають волонтери із пропозицією підтримати акцію у формі фінансової пожертви. Ми налаштовані серйозно: багаті поділяться з героями!” – уточнила один з координаторів акції, член ЛОО МНК Іванка Сторожук.

18 та 19 грудня волонтери вітатимуть ветеранів та даруватимуть їм подарунки.

Фоторепортаж з тернопільського Jazz Bez-2011: день другий

Свобода – це Європа! Але не тягнибоківська