Свобода – це Європа! Але не тягнибоківська

Поділитися

7 років тому українці вийшли на Майдан, протестуючи проти порушення ключових свобод людини – свободи вибору, свободи зібрання, свободи слова, свободи  пересування. Ми всі вірили в те, що відстоюючи ці ключові європейські цінності, ми наближаємо Україну та українців до цивілізованого способу життя. Тоді Європа і світ були захоплені Україною, ми разом довели, що є європейцями не лише географічно, а й ментально, культурно, історично. 22 листопада Україна відзначала День Свободи. Політична партія «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка» також вітала усіх свідомих українців з цим святом.

На жаль, після 2005-го року настав час втрачених можливостей. Час розчарувань і зневіри. Сьогодні ми критично ставимося до всього, що відбувалося в Україні 2005-го року. Але жодної хвилини не розчаровуємося у листопаді 2004-го. Тому що очевидно, що для того, аби стати членом Євросоюзу, потрібно побудувати Європу в Україні, жити за європейськими правилами, а не робити вигляд, що ми їх дотримуємося, –  повідомили «Про все»  у Тернопільській обласній організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка».

«Як не прикро констатувати, сьогодні в Україні порушуються і нехтуються ключові демократичні свободи: свобода вибору, слова, зібрання. Ми бачимо, що в ЗМІ знову з’явилася цензура. І, нарешті, вже сьогодні готується масштабний наступ на право вибору: закон про вибори народних депутатів створює ідеальні умови  для залучення адміністративного і фінансового ресурсу на мажоритарних округах. Наша партія не підтримує цей закон, ми здивовані тим, що цю підготовку до фальсифікацій підтримали представники парламентської опозиції. Ми виступаємо за відкриті партійні списки, послідовно відстоюємо пропорційну виборчу систему.

Ми розуміємо, що підняття виборчого бар’єру до 5% може призвести до вилучення з виборчого процесу великих електоральних груп (тобто, може бути не врахована позиція більш, ніж третини виборців). Проте, цей п’ятивідсотковий бар’єр нас не лякає, а навпаки стає стимулом до активної праці в розбудові партійних структур «УДАРу», для роботи із виборцями, для побудови здорової партійної організації,

Наш лідер Віталій Кличко, на відміну від українських політиків, є головним провідником України в світі, він багато років працює для формування позитивного іміджу України. Сьогодні Віталій Кличко спілкується зі світовими лідерами, аби донести їм позицію щодо ситуації в Україні, закликати їх підтримати нашу країну. Головні тези усіх його зустрічей – активний діалог з громадянським суспільством, підтримка України і українців на шляху до ЄС.

Сьогодні ж ми, партія «УДАР Віталія Кличка» закликаємо кожного з вас згадати про європейські цінності і разом виборювати їх. Адже тих сімнадцять днів ми жили в іншій Україні, якою пишалися і якою захоплювався увесь світ. Пам’ятаймо: свобода – це Європа!» – переконані  у Тернопільській обласній організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка».

Герої живуть доти, доки їх пам’ятають! Св. Миколайко

Один день = три смерті