Хто знає біду, той їсть ковбасу без хліба?

Поділитися

 В Україні падають обсяги виробництва хліба. За чотири місяці, що минули з початку нового сезону, обсяги виробництва впали на 3,3%, і якщо темпи зниження збережуться, то річний обвал обсягів виробництва складе 10%. А падіння місяць до місяця за жовтень 2011 року порівняно з жовтнем 2010 року взагалі склало близько 7%, відзначають Экономические известия.

В абсолютних цифрах за липень-жовтень 2011 року хлібокомбінати в Україні виробили 578,6 тис. тонн хлібобулочних виробів проти 598,3 тис. тонн за липень-жовтень 2010 року.

Зазначимо, що виробництво хліба традиційно було одним з найбільш стабільних показників у країні. Більше того, в періоди економічної кризи, до яких можна віднести три останні роки, споживання таких базових продуктів, як хліб, традиційно збільшується на противагу, наприклад, м’ясним та молочним виробам, які стають не по кишені збіднілому населенню.

При цьому в подальшому ситуація може погіршитися: ринок борошна,  як мінімум житнього, може стати дефіцитним вже в наступному сезоні. Сільгоспвиробники нинішньої осені істотно скоротили посіви озимого жита. У деяких регіонах скорочено площі під цією культурою більш ніж вдвічі. А ті аграрії, які все-таки посіяли цю культуру, втратили значну частину посівів через посуху цієї осені, яка згубила мінімум третину майбутнього врожаю.

Нагадаємо, що станом на 1 грудня 2011 року Україна намолотила 57 млн ​​тонн зерна в бункерній вазі, що на 37,4% більше, ніж на аналогічну дату 2010 року.

Національний банк України з 1 грудня ввів в обіг пам’ятні срібні монети, присвячені Євро-2012

Ольга Чорна: Квиток у минуле