Губернатор Тернополя хоче керувати приватними господарствами Гути, Крижовачука, Білика, Гаца

Поділитися

Голова ОДА Валентин Хоптян своїм розпорядженням схвалив проект програми з розвитку виробництва картоплі та овочів в області у 2012-2020 роках.

Головному управлінню агропромислового розвитку обласної державної адміністрації доручено подати проект Програми на розгляд чергової сесії обласної ради.

Метою Програми є забезпечення продовольчої безпеки області за рахунок нарощування обсягів виробництва картоплі та овочів у сільськогосподарських підприємствах.

Розробники проекту зазначають, що головним напрямком розвитку овочівництва та картоплярства є послідовна інтенсифікація та спеціалізація виробництва.

Пріоритетним завданням програми є збільшення посівних площ картоплі та овочів, нарощування обсягів їх виробництва.

Крім того, за рахунок реалізації програми заплановано забезпечити збільшення обсягів виробництва картоплі та овочів у суспільному секторі, підвищення конкурентоспроможності продукції на регіональному та вітчизняному ринках розширення виробництва екологічно чистої продукції шляхом  переходу від індустріально-хімічних методів ведення господарства до біологічних.

Результатом виконання заходів Програми передбачено збільшення площ посадки картоплі на 1 тис. га та овочів – 0,9 тис. га і нарощування обсягів їх виробництва сільськогосподарськими підприємствами області. Також буде збільшено площу теплиць на 8 га.

Побудова складів дасть можливість закладати  на зберігання 10 тис. тонн овочів та 36 тис. тонн картоплі для забезпечення населення області свіжими овочами в зимовий період  щороку.

Додатково буде створено 125 робочих місць щороку.

Фінансування програми розвитку виробництва картоплі та овочів в сільськогосподарських підприємствах планується з обласного бюджету в розмірі 17576 тис. гривень і виконується в два етапи: протягом   2012-2016, 2017-2020 років.

Заснування Тернопільсько-Зборівської митрополії (відео)

Слизькі дороги на Тернопільщині і бездіяльність комунальних служб принесли перші непримності людям