Слизькі дороги на Тернопільщині і бездіяльність комунальних служб принесли перші непримності людям

Поділитися

Розпочався сезон, коли зростає сумна статистика травмувань, пов’язаних із ожеледдю.

Лише за  минулу добу в Тернопільській області травмувалися двоє людей:

– в Кременецьку ЦКРЛ з діагнозом «Перелом обох кісток правої гомілки» шпиталізовано жителя с. Старий Тараж гр. 1944 р.н. Травми отримані внаслідок падіння на слизькій ділянці дороги.

– в Кременецьку ЦКРЛ з діагнозом «Вивих лівого плеча з відривом великого горбика» шпиталізовано місцевого жителя гр.  1966 р.н. Травми отримані внаслідок падіння на слизькій дорозі.

 

Аби вберегтися від можливих неприємностей рятувальники області нагадують:

– якщо падаєте, постарайтеся присісти – так зменшиться висота, з якої ви падаєте. Якщо ви падаєте на рівному місці, голову треба втягнути в плечі, лікті пригорнути до боків, ноги злегка зігнути. Найкраще падати на бік, але ні в якому разі не можна приземлятися на випрямлені руки. Якщо раптом падаєте на спину – притисніть підборіддя до грудей, а руки розкиньте ширше. Якщо ж падаєте зі слизької сходинки, дуже важливо захистити обличчя і голову: намагайтеся прикрити їх руками.

– щоб уникнути падіння, зимове взуття повинне бути практичним – бажано на плоскій підошві або на низькому квадратному каблуку, краще, якщо підошва з великою ребристістю, яка не буде ковзати. Також на підошву взуття можна наклеїти наждачний папір. Так вдасться втриматися на слизькій дорозі.

Губернатор Тернополя хоче керувати приватними господарствами Гути, Крижовачука, Білика, Гаца

Як уберегтися від значних неприємностей у період ожеледиці