Як опозиціонери і владоможці поділили мажоритарні округи Тернопільщини

Поділитися

Днями відбулась зустріч лідерів демократичної опозиції Тернопільщини. Інтереси «Свободи» представляв голова облради Олексій Кайда. Від «Фронту змін» – Петро Гринчишин, а від БЮТу – Василь Деревляний. Головний «свободівець» Тернопілля «вициганив» два мажоритарні округи для своєї політсили. Як аргумент, кайда заявив, що другий округ треба для Олега Тягнибока. Насправді, таку «дезу» запустили й в Івано-Франківську. Але лишній мажоритарний округ отримали. Чи піде Тягнибок по Львову – теж питання. Якщо хоче отримати пристойний результат на президентських виборах – мусить. Але чи пройде – це вже інше питання.
«Фронт змін», вустами Петра Гринчишина, «застовпив» один округ. Для Романа Заставного. Романа Йосиповича висуватимуть по обласному центру. Більше жодної серйозної кандидатури до парламенту «фронтовики» не мають, а Заставний – шансів десь-інде пройти. Зате Олексій Кайда почав чухатись, який  округ йому треба терміново «осідлати». Адже голова облради мав намір балотуватись у Тернополі. Але через великий апетит змушений  поступитись обласним центром.
БЮТівці також отримали два округи. Хто по них піде – питання залишаться відкритим. Василь Деревляний стільки мільйонів не має, як аграрій Петро Гац. Та й змагатися з адмінресурсом дружини губернатора за теперішніх умов – ризиковано. Зі столичних джерел «Про все» стало відомо, що Деревляного включать у прохідну частину списку. Це для нього найвірогідніший шанс стати знову нардепом.
Щодо мажоритарних округів, то бютівцям, найімовірніше, перепадуть «гусятинський» і «північний» округи. Можливо, по них йтимуть столичні лідери, зокрема, останні чотири роки Кременеччиною опікувався заступник Юлії Тимошенко 76-річний Ярослав Федорчук. Колишній першиий секретар Івано-Франківського міському Компартії України закріплений за Шумщиною і Кременеччиною, навіть випустив книгу спогадів «Волинь».
За такою логікою найрейтинговіших тернопільських опозиціонерів, «нашоукраїнець» Валентин Наливайченко та «за україніст» Іван Стойко в повному «прольоті». Про Ярослава Джоджика навіть смішно говорити.
Цими днями також проходило засідання довірених осіб на чолі з Валентином Хоптяном. Валентина Антоновича, нібито у столиці «поставили на місце» за пустопорожній піар дружини. Можливо, навіть на цей округ пришлють екс-губернатора Тернопільщини Ярослава Сухого, який родом з цього краю. Але це ще поки в теорії. На практиці стовідсотковий округ Ореста Муца вже не виглядає настільки «муцівським». Його нібито «застовпив» патріот і борець… Ні, не Володимир Колінець. А Михайло Ратушняк. Його підтримає «Наша Україна» і «Українська справа». Можливо, УНП. Але не зі сторони Ярослава Джоджика, а пивного барона «Оболоні» – Олександра Слободяна. Про те, що «Наша Україна» і «Партія Регіонів» – два чоботи пари – знають у кожному селі Тернопілля.
Можливо, свої сили спробує  колишній нардеп і патріот Михайло Ратушний. Його теж підтримує адміністрація Президента.
Щодо обласного центру, то тут, найімовірніше балотуватиметься колишній лідер комсомолу Тернопілля Юрій Желіховський. Петро Гоч, напевно, не висуватиме свою кандидатуру. По «лемківському» окрузі від влади йтиме син екс-губернатора Тернопілля Віталій Цимбалюк. На півдні вже розпочав кампанію колишній заступник Юрія Луценка – генерал Володимир Бедриківський. Він людина Віктора Ющенка. Був приставлений дивитись за Луценком-міністром. Ймовірно, концерти у кожних вихідних у тому регіоні «благословив» уродженець Заліщицького району Дмитро Фірташ. Окрім того, сам Бедриківський народився в Заліщиках 16 грудня 1963 року в м. Заліщики. Він фігура взагалі не відома, тому подаємо його біографію. яку знайшли в інтернеті.

Трудову діяльність розпочав у 1981 році на туристичній базі „Дністрянка”, де працював електриком, інструктором по спорту. З 1982 по 1984 роки служив у Збройних Силах.
Службу в органах внутрішніх справ у 1985 році розпочав з курсанта Івано-Франківської спеціальної середньої школи міліції, а практичну діяльність – з посади дільничного інспектора міліції Борщівського РВВС Тернопільської області. У 1991 році закінчив Київську вищу школу МВС СРСР, а у 1999 році – Київський державний університет ім. Т. Шевченка. Має спеціальність за освітою – правознавство та міжнародні економічні відносини.
Після закінчення Київської вищої школи МВС СРСР працював у Міжрегіональному управлінні по боротьбі з організованою злочинністю МВС України, а пізніше – в Головному управлінні БОЗ МВС України на посадах оперуповноваженого, старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах, начальника відділу, заступника начальника ГУБОЗ МВС України – начальника управління боротьби з організованими злочинними групами, їх лідерами та міжнародною злочинністю.
В лютому 2006 року наказом Міністра внутрішніх справ України призначений в.о. начальника Управління МВС України в Житомирській області.
З червня 2006 року обіймав посаду начальника УМВС України в Житомирській області.
З 25 січня 2008 року – виконуючий обов’язки начальника ГУБОЗ МВС України.
05.03.2008 – 17.03.2010 – перший заступник Міністра внутрішніх справ України – начальник Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю.
Раніше по цьому округу нібито мав намір балотуватись співвласник «Подолян» Василь Чубак. Але після важкої аварії, схоже, йому не до політики.

Як тернопільські свободівці впроваджують одноголосний комунізм

Гатилова Січ