Кандидати від партії “УДАР Віталія Кличка” перемогли на дочасних виборах сільських голів у Теребовлянському та Підволочиському районах

Поділитися

11 грудня відбулися дочасні вибори сільських голів у селах Гайворонка Теребовлянського району і Зарубинці Підволочиського району. У Гайворонці переміг кандидат від партії “УДАР Віталія Кличка” Богдан Мацала. У Зарубинцях – кандидат від партії “УДАР” Богдан Лабатюк.

За словами фахівців, однією із несподіванок виборів стало те, що в обох випадках кандидати від “УДАРу” перемогли із значним відривом (у Зарубинцях – 71%, у Гайворонці – 64%). З однієї сторони це свідчить про ріст популярності партії Віталія Кличка. З іншого боку, на думку політологів, дочасні вибори на місцевому рівні є “репетицією” виборів до Верховної Ради.

В той же час, опозиційні політичні сили, по суті, проігнорували вибори сільських голів, не представивши на них своїх кандидатів.

Згідно протоколу Гайворонківської дільничної виборчої комісії: усіх виборців в с.Гайворонка – 342, проголосувало – 82% виборців;  за кандидатуру Богдана Мацали проголосували 64% мешканців, а за кандидатуру Марії Мацали (кандидат від “Партії Регіонів”) – 35,5%.

Згідно протоколу Зарубинецької дільничної виборчої комісії: усіх виборців в с.Зарубинці – 372, у голосуванні взяли участь – 79,8% виборців;  за кандидатуру від партії “УДАР” Лабатюка Богдана проголосували – 71,3%, а за кандидатуру позапартійного Дранівського Петра –25,2%.

Спостерігачі від «УДАРу Віталія Кличка» грубих порушень у день виборів на дільниці не зафіксували, члени виборчої комісії від обох кандидатів працювали злагоджено, грамотно та з почуттям толерантності один до одної. Проте певні дрібні порушення, на жаль, мали місце,  наприклад: під час підрахунку голосів виявилося, що усі бюлетені, котрі містили позначку за кандидата Марію Мацалу, були вкинуті в урну у розгорнутому вигляді, а за кандидата Богдана Мацала – складені вчетверо. Цей факт здивував наших спостерігачів, проте зайвий раз  довів, що жителі села відкрито і відверто висловлювали свою думку за особистості кандидатів ,не боячись погроз та тиску з боку влади, котрі, за словами жителів Гайворонки, на жаль, мали місце в останній тиждень перед виборами .

В день виборів у селі Зарубинці не зафіксовано грубих порушень, проте Підволочиська районна газета “Гомін волі” відмовилася публікувати статтю про перемогу кандидата від “УДАРу”.

Члени дільничних комісій та спостерігачі від “УДАРу” інформували нашу організацію, про факти поганої підготовки виборчих районними адміністраціями дільниць до виборів. Зокрема, у селі Гайворонка не опалювалось приміщення, члени виборчих дільниць не були забезпечені канцтоварами.

В той же час, результати виборів свідчать, кожна політична сила має пам’ятати перемога у виборах на всеукраїнському рівні розпочинається з роботи у первинних партійних організаціях, і роботи на дільничних виборчих комісіях у маленьких селах, повідомили «Про все» у Тернопільській обласній організації Політичної партії “УДАР Віталія Кличка”.

Тернопільські міліціонери полюють на “квартирних злодюг”

Що доброго “наговорили” знавці туризму на прес-конференції в Заліщиках?