“Крушники” виявили у Коропецькому училищі “білих” і “чорних” працівників

Поділитися

Плановою ревізією ПТУ-34 смт Коропець (Монастириський район) встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат на суму 48,4 тис.гривень.

Так, окремим працівникам не нараховувались та не виплачувались обов’язкові виплати – надбавка за вислугу років, за класне керівництво, завідування кабінетами та методкомісіями, заробітна плата за час перебування у відпустці та у відрядженнях, індексація заробітної плати, тому вони недоотримали 13,2 тис.грн. Іншим же працівникам незаконно проведено видатків на вказані виплати в сумі 21,6 тис.грн та, як наслідок, зайво перераховано нарахувань до державних цільових фондів на суму 7,8 тис.гривень.

Крім цього, ревізією встановлено, що в результаті невчасного подання учнями в бухгалтерію училища документів щодо підтвердження чи надання їм статусу дитини-сироти, та статусу дитини, яка позбавлена батьківського піклування, та в результаті порушень законодавства, проведено зайвих видатків на виплату стипендій, видатків на харчування в сумі 4,9 тис.грн та відповідно недоотримано учнями стипендії та компенсації за харчування в сумі 7,5 тис.гривень.

За допущення фінансових порушень трьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. З метою повного відшкодування виявлених порушень керівнику установ надіслано обов’язкові вимоги.

Про наслідки ревізії поінформовано прокуратуру  Монастириського району, повідомили “Про все” у    прес-службі КРУ в Тернопільській області.

У Кременецькому училищі “накрутив” директор справ

Помер лідер Північної Кореї Кім Чен Ір. Південна Корея – у боєготовності