«Київстар» підключив до широкосмугового інтернету 40 шкіл у Західній Україні: №3 і №6 у Тернополі

Поділитися

«Київстар» продовжує підключати школи України до широкосмугового інтернету за технологією FTTB (оптика до будинку). У грудні 2011 року в Західній Україні підключено 25 шкіл, в яких навчається понад 20 тисяч дітей. Раніше компанія забезпечила послугами інтернету в цьому регіоні 15 шкіл. Навчальні заклади отримують від «Київстар» безлімітний інтернет зі швидкістю 10 Мбіт/c. Ця ініціатива реалізується в рамках Меморандуму про співробітництво, укладеного між оператором та Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.

У грудні 2011 року «Київстар» забезпечив швидкісним інтернетом 25 середніх навчальних закладів у Західній Україні. Це школи №№ 2,6,9,14,15,17 у м. Кам’янець-Подільський, і школи №№ 1,2,3,4  міста Нетішин Хмельницької області. На Волині  до інтернету підключено школу № 5 і гімназію м. Нововолинськ, а у Володимирі-Волинському – школу № 3. На Закарпатті інтернет отримав коледж культури і мистецтв м. Ужгород і школа № 3 м. Хуст. В Івано-Франківську підключено школи №1  і № 18. У Чернівцях – школа № 3 і гімназія № 7. У Тернополі – школи № 6 і № 3. На Рівненщині до широкосмугового інтернету підключено школи №№ 1,2,3,4,5 міста Кузнецовськ.

Раніше «Київстар» забезпечив доступом до Всесвітньої Мережі 15 навчальних закладів Західної України – у містах Луцьк, Львів, Дрогобич, Хмельницький, Рівне, Мукачеве.

Менеджер у зв’язках з громадськістю Львівської філії «Київстар» Віктор Гальчинський:

 «Київстар» приділяє особливу увагу підключенню до інтернету шкіл у невеликих містах і райцентрах. Компанія дбає про створення дітям рівних можливостей для користування сучасними технологіями, незалежно від того, у якому місті вони живуть. Також ми дбаємо, щоб наш подарунок приносив учням виключно користь. Зусиллями «Київстар» у школах проводяться заходи із інформування щодо правил безпечного інтернету.  У 5  містах Західної України відбулися відео-уроки з онлайн-безпеки, під час яких діти з різних шкіл ділились один з одним в режимі відео-конференції».

Будівлі шкіл підключаються до магістральної мережі «Київстар» за допомогою волоконно-оптичних ліній зв’язку за технологією FTTB (оптика до будинку). У приміщеннях навчальних закладів фахівці компанії здійснюють комплекс робіт з підключення до інтернету комп’ютерних класів. Доступ до інтернету надається школам на умовах, розроблених у рамках партнерства «Київстар» з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України. Навчальні заклади отримують безкоштовний необмежений трафік на швидкості 10 Мбіт/с у навчальні години.

На сьогодні в Україні безлімітним широкосмуговим інтернетом «Київстар» вже користується 180 шкіл. До кінця першого кварталу 2012 року планується збільшити кількість таких навчальних закладів до 200.

«Київстар» допомагає дітям отримувати нові знання, надаючи школам безлімітний швидкісний інтернет.

Україна майбутнього: не втішний прогноз (відео)

Продукти, які врятують світ: версія тернопільської санстанції