Матюкається ввесь Тернопіль

Поділитися

Для студента гірше слово, аніж сесія, годі й уявити. Браві, молоді та перспективні встигли навіть уже втиснути його між ряди енциклопедичних, таких міцних та витриманих слів у словники. Щоправда, до так званого словника «Без Табу». Вже й перші результати на обличчя. Передається, як і народні обряди та традиції: із уст в уста, від покоління до покоління.
У Тернополі, який вважається студентським містом, цікаво як сприймається період сесії саме викладачами? У декого, далебі, асоціюється із новорічно-подарунковим та колядково-засівним романтичним періодом. Тоді студентам приходиться походити у червоному кожусі, із шапкою, бородою та мішком за спиною. Тільки-от дилема: червоний ніс, як правило, чомусь проглядається лише у викладацько-професорського складу. І добре, якщо репутація не постраждає, адже можна й під ялинкою прокинутися.

Проте дехто під час свят й на роботу змушений виходити. Не поставив за гарні очка й у січні перездачі приймай. Саме на таких чесних, справедливих людях тримається українська освіта. Отож, гайда у січні на роботу!

Михайло Мельничук, Світлана Чихарівська

У Тернополі учні молодших класів масово втрачають зір. Що робити?

Ігор Сачко сказав усе, що думає про причини звільнення, теперішню владу та вчинки опонентів