Сьогодні світове співтовариство відзначає Міжнародний день інвалідів

Поділитися

 Щороку на початку грудня у Міжнародний день інвалідів ми разом з усією світовою спільнотою ще раз переосмислюємо все, що зроблено на підтримку людей з особливими потребами, і консолідуємо наші зусилля задля їх гармонійної інтеграції у сучасне суспільство.

На сьогодні для України проблема захисту інвалідів набуває значення у зв’язку з постійним зростанням їх частки серед населення держави. За останні десять років чисельність осіб з особливими потребами в Україні перейшла 18-відсотковий рубіж. В Україні є понад два з половиною мільйона людей, які потребують належного ставлення до себе – вони хочуть жити повноцінним життям, вільно пересуватися, не відчувати дискримінації у працевлаштуванні, мати змогу відвідувати бібліотеки, кінотеатри, поліклініки, концерти.

Перші кроки на шляху до цього вже зроблено – Тернопіль помалу перетворюється в європейське розвинене місто. Одне можна сказати напевно – зараз людям з обмеженими фізичними можливостями живеться набагато краще, ніж у попередні роки. Для них створюються умови, що дозволяють відчувати себе рівними серед рівних, адже ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства.

 Відзначення цієї дати на Тернопільщині — це добра нагода звірити, що вже зроблено і що треба зробити для формування гідних, умов життя людей скривдженим долею, аби ніхто не почувався забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами.

 Користуючись нагодою, хочеться подякувати всім, хто опікується інвалідами, адже надання їм щоденної підтримку, й допомоги — реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.

Лілія Куленич

Пожежа на Тернопільщині забрала життя чоловіка

Півтонни простроченої ковбаси мали з’їсти на Тернопільщині