Тернопільська податкова контролює торгівлю у готівковій формі. Правопорушників штрафують “по повній”

Поділитися

Майже 960 суб’єктів підприємницької діяльності на території Тернополя і Тернопільського району провадять діяльність за готівкові кошти із застосуванням як реєстраторів розрахункових операцій, так і з використанням паперових реєстрів розрахункових операцій у 2271 господарській одиниці.

Впродовж січня-жовтня 2011 року підрозділами контролю за суб’єктами господарювання, що здійснюють розрахунки у готівковій формі, Тернопільської об’єднаної ДПІ проведено 293 фактичних та 88 комплексних перевірок таких підприємств та підприємців. В усіх випадках встановлено порушення. За результатами проведених перевірок застосовано 1,6 млн. грн. штрафних (фінансових) санкцій. До бюджету мобілізовано 1,3 млн. грн. платежів.

Структурним підрозділом також проводилась контрольно-перевірочна робота суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі підакцизними товарами. Так, під час проведення операції «Акцизна марка» та перевірки готівкового обігу підприємств встановлено суб’єкта господарювання, який здійснював реалізацію алкогольних напоїв без придбання відповідної ліцензії, та 7 суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснювали реалізацію товарів, надання послуг без придбання відповідного торгового патенту.

Тернопільські контрабадисти продавали французьку наркоту по 300-400 грн за таблетку

У Тернополі вже 20 років не можуть добудувати бібліотеку