У Тернополі вже 20 років не можуть добудувати бібліотеку

Поділитися

 Тернопільська молодь вимагає нову бібліотеку. Просвітяни написали відкритого листа керівникам міста та області, у якому просять таки добудувати Тернопільську універсальну наукову бібліотеку, зведення якої не може закінчитись вже більше двох десятиліть.

Ірина Матіяш, голова осередку «Молодої Просвіти» в області: «Листи до влади надходять систематично. Влада на них влада не реагує. Є якісь певні вливання, мінімальна робота на будівництві. Але знаючи про теперішню кризу і наступний рік, коли має відбутися «Євро 2012», ми розуміємо, що про нашу бібліотеку забудуть ще мінімум на рік».

Сучасний Тернопіль – це студентське місто. На 217 тисяч населення припадає близько 30 тисяч студентів. Для прогресивного розвитку, переконані просвітяни, молодим людям необхідні умови, що сприятимуть науковому, освітньому та культурному росту. Таким місцем повинно бути нове приміщення бібліотеки.

11 грудня молоді просвітяни проведуть книжковий флешмоб «Хочу мати, де читати!», учасники якого колоною читатимуть українські книжки на вулиці. Такою акцією молодь прагне звернути увагу громадськості, відповідальних структур та підприємців міста на проблему.

Тарас Куча, голова осередку «Молодої Просвіти» в місті: «Специфіка цього флешмобу заклечається в тому, що люди повинні взяти з собою українську книжку. Тим самим вони покажуть перехожим, можливо, владі та керівництву бібліотеки, що вони хочуть читати книжки. І це є проблема, яка є нагальною в Тернополі і яку потрібно вирішувати, напевно, першим кроком».

До участі у акції та підтримці ініціатив щодо відбудови нової бібліотеки «Молода Просвіта» запрошує всю активну молодь, яка цікавиться літературою та хоче вчитись у комфортних умовах.

ІНТБ

Тернопільська податкова контролює торгівлю у готівковій формі. Правопорушників штрафують “по повній”

Бізнес тернопільських підприємств процвітає, а зарплат немає?