Тернопільським чорнобильцям розповіли, що розмір їхніх пенсій відтепер зміниться

Поділитися

 Вчора начальник головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Лариса Хома провела зустріч з представниками Тернопільської обласної громадської організації “Спілка “Чорнобиль”. Обговорено положення постанови Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 №1210 “Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

У зустрічі взяли участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Ю.Желіховський і начальник головного управління праці та соціального захисту населення Б.Олексишин.

Учасники зустрічі обмінялись думками про порядок обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильськоїкатастрофи. Зазначалося, що урядовою постановою чітко регламентовано механізм обчислення пенсій по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання, і пенсій у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також мінімальний розмір пенсії. Представників організації “Спілка “Чорнобиль” запевнили, що вже в січні 2012 року учасники ліквідації аварії на ЧАЕС отримають пенсії у нових розмірах.

Майже 13 тисяч тернополян отримують мінімальну заробіню плату

Тернополяни масово вакцинуються