Тернополяни масово вакцинуються

Поділитися

 На Тернопільщині триває вакцинація від грипу. Проти захворювання в області вже щеплено більше 6,5 тисяч людей. І хоча кількість хворих на ГРВІ останнім часом залишається незмінною, її ріст медики прогнозують на кінець грудня.

 За словами завідувачки епідеміологічного відділу Тернопільської обласної СЕС Марії Павельєвої,  по області за тиждень, з 28.11 по 4.12 зареєстровано 2651 випадок ГРВІ. Показник на 10 тисяч складає 24,5 при епідемічному порозі 50,7. Це означає, що до рівеня епідемпорогу ще далеко.

 Відтак на Тернопільщині кількість людей, які захворіли ГРВІ минулого тижня, порівняно з попереднім, майже не змінилась. Більшість з них – діти. І хоча грипу у мешканців області медики не реєструють, люди продовжують активно проти нього вакцинуватись, майже половина з них – тернополяни. Такий імунітет цьогоріч українцям може знадобитись, адже ріст захворюваності, кажуть медики, попереду.

«По Україні прогнозують ріст захворюваності в кінці грудня першу хвилю і другу – десь в березні. Поки що ми теж бачимо, що захворюваність трошки зросла, але вона знаходиться на одному рівні і можливо теж кінець грудня-січень можливий ріст захворюваності по області», – зазначила завідувач епідеміологічного відділу Тернопільської обласної СЕС.

за матеріалами TV-4

Тернопільським чорнобильцям розповіли, що розмір їхніх пенсій відтепер зміниться

Небезпечний грибок ХХІ-го столілля діагностують лише у Тернополі. Причина його поширення – секонд-хенд