У селі Ридомиль Кременецького районну відрили геріатричне відділення

Поділитися

У День Святого Миколая в селі Ридомиль відбулося відкриття реконструйованого геріатричного центру на 25 ліжко-місць. Це уже третє відділення для самотніх громадян та людей похилого віку, оскільки подібні заклади діють у селах Бережці та Катеринівка. Функціонування згаданої установи забезпечило робочими місцями 22-ох мешканців села.

У відкритті центру брали участь і виступили перед присутніми Андрій Гуславський – голова районної ради, Володимир Канівець – заступник голови РДА, Богдана Олексишина  – начальник головного управління праці та соціального захисту населення ОДА, Петро Пилищук – начальник управління праці й соціального захисту населення РДА, Євгенія Бобрик – директор територіального центру, Віталій Гринюк – Ридомильський сільський голова.

Від районної ради та райдержадміністрації для центру було подаровано холодильник «Дніпро». А також усі пацієнти отримали й інші подарунки. Відкриттю цього закладу передувала напружена робота, зокрема, зроблено капітальний ремонт приміщень (підприємець М. Олексюк). Працівники Кременецького УЕГГ підвели водопостачання та здійснили каналізаційне відведення (В. Копачук), а ТзОВ «Газ-Пласт» (О. Романчук) благодійним коштом виконало роботи із газифікації. Посильну допомогу у ремонтних роботах також надали місцеві мешканці, котрих чимало прибуло на врочисте відкриття установи.

Місцевий священик о. Миколай освятив приміщення та із церковним хором провів Богослужіння.

Тож на карті району запрацював іще один острівець милосердя. А для підопічних дбайливо створено затишок і забезпечено фізичне та душевне тепло на схилі їх літ…

Святослав  БОДЯК

До ченця Амфілохія в село Мала Іловиця Шумського району на Тернопільщині їхали по зцілення звідусіль. Бо мав славу костоправа, знахаря і провидця

«Зроби добро – допоможи дитині!»