Віталій Кличко наголошує, що його слова про УПА були умисно спотворені деякими українськими ЗМІ

Поділитися

Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко наголошує, що його відповідь на питання у програмі Володимира Познера щодо української повстанської армії була перекручена і спотворена в деяких українських ЗМІ.


«Звертаючись до аудиторії, я закликав не повторювати вчинки українських політиків і не створювати напругу, спекулюючи на тих темах історії, які розколюють суспільство. Я зазначив, що воїни УПА воювали і з німцями, і з Червоною Армією, і що до цих драматичних сторінок історії в нашому суспільств неоднозначне ставлення, тож потрібно бути дуже обережним в цих питаннях. В той же час, відповідаючи на питання про ставлення до прибічників нацистської ідеології, сказав, що не сприймаю ніякі прояви фашизму і нацизму», – заявив Віталій Кличко.

На жаль, деякі сайти, які не вперше подають перекручену і упереджену інформацію про діяльність партії «УДАР», поєднали дві відповіді на різні запитання в одну. Скандальні маніпулятивні заголовки, в яких йде пряма образа воїнів УПА, не мають нічого спільного з позицією Віталія Кличка по відношенню до повстанської армії.

 Політик вважає ці маніпуляції спробою дискредитувати його, спотворити його справжню позицію. Віталій Кличко заявляє, що ніколи як політик не спекулюватиме на темі історії, вважає небезпечним, що напередодні виборів ці питання активізуються.

Кличко і його партія вважають за необхідне шукати порозуміння і національний консенсус в сприйнятті цієї теми всередині Украйни. Це допоможе відстоювати українське бачення історії в розмові з нашими сусідами – росіянами, поляками.

 «Я з повагою ставлюся до всіх, хто воював тоді за незалежність. Ці люди сьогодні заслуговують на особливу увагу з боку держави. І я щиро засмучений, що слова, вирвані з контексту, могли викликати непорозуміння», – зазначає Віталій Кличко.

Юрій Чижмарь: “Законопроект про обмеження виплат на дітей — блюзнірство”

На Тернопільщині дітей годують неякісними продуктами невідомого походження