Володимир Болєщук: «У місцевих рад відбирають не тільки реальну владу, а й право висловити позицію громади»

Поділитися

Позиція голови фракції УНП в Тернопільській обласній раді:

– На жаль, роль і значення місцевого самоврядування девальвується, особливо на обласному та районному рівнях. Навіть в області з такими демократичними традиціями як Тернопільська.

Більшість місцевих рад, які обрані населенням і мали би відображати його думку, не спроможні захистити політичні, економічні та соціальні права виборців та інтереси територіальних громад. Це виявляється в наступному.

 Перше. Через кон’юнктурне та споживацьке мислення депутатів, а подекуди й тиск та страх,   багато рад не можуть висловити своє політичне ставлення до подій в країні та області

Друге. Через відсутність реальних повноважень в економічній сфері органи місцевого самоврядування  не можуть в повній мірі захистити економічні і соціальні права своїх виборців.

 Третє. Централізація  бюджетного процесу та фінансова залежність місцевих бюджетів від дотацій та субвенцій «згори», які розподіляються в ручному режимі, перетворюють місцеві ради в бюджетних «статистів» та не дозволяють відстояти інтереси територіальних громад.

Така дискредитація місцевого самоврядування вигідна центру.  Яка б партія не здобула більшість на місцевих виборах, вона рано чи пізно звинувачується в бездіяльності та неефективності, причому ніхто не запитує чи вистачає для проведення змін їм ресурсів та повноважень.

Перед Миколаєм, Тернопіль вже востаннє в цьому році проведе ярмарок с/г продукції

ТІК відзняв кліп на пісню “Гуляй, народ!»