Хоптян «під прикриттям»

Поділитися

Резонансну дорожню аварію зі смертельним наслідком, у причетності до якої підозрюють голову Тернопільської облдержадміністрації Валентина Хоптяна , активно обговорювали на черговій сесії обласної ради. Передусім сесія дала протокольне доручення заслухати з цього приводу представників обласного управління внутрішніх справ.

Однак бажаних деталей та відповідей на «гарячі» запитання у виступі заступника начальника УМВС України на Тернопільщинi Василя Облещука депутати не почули. Він не зміг навіть назвати номер автомобіля, який, за версiєю мiлiцiї, здійснив аварію на Хмельниччинi в останнiй день минулого року. Облещук пообіцяв уточнити і повідомити пізніше телефоном. Єдине, що Облещук підтвердив, — «в аварію дійсно потрапив транспортний засіб, який раніше орендувався обласною адміністрацією». Головними ж аргументами щодо неможливості оприлюднити інформацію правоохоронець називав те, що до закінчення слідства про висновки говорити рано, а всі слідчі дії проводяться управлінням МВС у Хмельницькій області. Оскільки тернопільські колеги перевірку не проводили, то й, мовляв, відповідних матеріалів не мають.

Напередодні сесійного засідання питання про причетність «губернатора» до резонансної аварії розглядала постійна депутатська комісія з питань законності. Як повідомив її голова Леонід Бицюра, вирішили рекомендувати наступне: звернутися до голови обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна з клопотанням про власне ініціювання проведення службового розслідування, а голові обласної ради рекомендували звернутися з клопотанням до Президента та Кабінету Міністрів про забезпечення неупередженого розслідування справи.

Майже водночас iз проведенням сесії управління зв’язків із громадськістю МВС України повідомило, що на час проведення перевірки по скандальному ДТП від виконання службових обов’язків відсторонені низка посадовців органів внутрішніх справ у Тернопільській області. За повідомленням прес–служби МВС, причиною «чисток» начебто стало те, що попередні дані, які надходили з місця аварії від посадових осіб обладміністрації та територіальних органів міліції, мали суперечливий характер, тож виникла підозра в необ’єктивності інформації. Серед усунутих від виконання службових обов’язків опинився і начальник тернопільського обласного УМВС Федір Бортняк. Тож уже наступного дня начальник Департаменту охорони громадського порядку МВС України Віктор Ратушняк відрекомендував тимчасово виконуючого обов’язки начальника управління МВС України в Тернопільській області — полковника міліції Віктора Сака. За неофіційними даними, незабаром після цього Бортняк написав рапорт щодо звільнення у зв’язку з виходом на пенсію.

Президент Віктор Янукович доручив міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку до 20 січня доповісти про результати розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом дорожньо–транспортної пригоди зi смертельними наслідками, що сталася 31 грудня 2011 року в Чемеровецькому районі Хмельницької області. Глава держави вимагає «вжити вичерпних заходів щодо повного, об’єктивного i неупередженого розслідування».

На вчорашній прес–конференції начальник управління зi зв’язкiв iз громадськістю МВС України Володимир Поліщук повідомив, що міліція сумнівається в провині людини, яка зізналася у скоєнні аварії замiсть пiдозрюваного «губернатора» Хоптяна. Він також заявив, що вже через тиждень правоохоронці назвуть ім’я справжнього винуватця, який «належить до якоїсь категорії можновладців». А в чоловіка, який узяв на себе провину за ДТП і нині перебуває в лікарні, правоохоронці обіцяють поцікавитися, хто підштовхнув його на такий крок, повідомляє Україна молода

7 місяців після весілля: жінка, очима чоловіка (відеожарт)

А на хаті — серп і молот, а у хаті — смерть та голод